Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

3 vragen over een kooiaap beantwoord

3 vragen over een kooiaap beantwoord

Met een kooiaap bedoelen we niet een aap die opgesloten zit in een kooi. Nee, we hebben het hier over een handig hulpmiddel bij het goederentransport. Een hulpmiddel dat ook wel bekend staat onder de term ‘meeneemheftruck’. Misschien dat jou dat al wel iets meer zegt. Heb je nog steeds geen idee waar we het over hebben, maar ben je wel nieuwsgierig geworden? Lees dan even verder, want hieronder zullen we drie vragen over een kooiaap beantwoorden. Lees je mee?

 

Wat is een kooiaap?

Een kooiaap wordt, zoals hierboven ook al even kort is vermeld, ook wel een meeneemheftruck genoemd. Het is een zeer lichte en wendbare heftruck. Een kooiaap maakt het mogelijk om overal, waar dan ook, een vrachtwagen te laden en te lossen. Is er op de plek van bestemming bijvoorbeeld geen vorkheftruck voorhanden? Dan kan een kooiaap meegenomen worden door deze achterop de vrachtwagen te bevestigen. Dat het niets met aapjes en kooien te maken heeft, moge nu wel duidelijk zijn. De naam is namelijk afkomstig van de Nederlandse uitvinder van de kooiaap: Hessel Kooi. Ooit ingezet in het bloembollentransport, en nu wereldwijd gebruikt.

 

Hoe werkt een kooiaap?

Door middel van de vorken van de kooiaap, kan de machine aan de achterzijde van de trailer worden opgehangen. De vork past namelijk precies in de daarvoor ontworpen kokers in de vrachtauto. De kooiaap tilt zichzelf vervolgens op, waarna de vrachtwagenchauffeur hem voor een veilig vervoer kan zekeren. De kooiaap kan net zo eenvoudig afgekoppeld als opgehangen worden. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Omdat een kooiaap achterop een vrachtauto wordt bevestigd, neemt hij geen laadruimte in. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook kooiapen te verkrijgen die onder de trailer worden bevestigd.

 

Waar kan ik terecht voor een kooiaap?

Ben je op zoek naar kooiaap transportmogelijkheden? Dan ben je bij Melis Logistics aan het juiste adres. Bij deze logistieke dienstverlener gevestigd in Duiven kun je onder meer terecht voor een multifunctionele kooiaap. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden of heb je nog enkele vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

 

https://www.melislogistics.nl/