Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

4 dingen om op te letten wanneer je van plan bent een gaming headset aan te schaffen

4 dingen om op te letten wanneer je van plan bent een gaming headset aan te schaffen

Ben je van plan om een gaming headset aan te schaffen om je game ervaring nog een tikkeltje beter te maken? Lees dan onderstaande blog want hierin behandelen we vier dingen om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe gaming headset, bijvoorbeeld op Azerty.nl. Lees dus snel even verder zodat jij de meest geschikte headset voor jouw specifieke situatie uit het ruime aanbod weet te vissen.

 

Draadloos of bedraad?

Het voordeel van een draadloze koptelefoon is dat je nooit last hebt van kabels die te kort zijn of in de weg zitten. Wil je wat drinken pakken in de keuken? Je kunt de koptelefoon gewoon ophouden. Het grootste nadeel van een draadloze koptelefoon is de accuduur. Je zult je koptelefoon eens in de zoveel tijd moeten opladen waardoor je de koptelefoon op dat moment niet kunt gebruiken. Bij een bedrade variant heb je hier natuurlijk geen last van. Ook zul je minder last hebben van vertraging in het geluid en voelt de koptelefoon door het ontbreken van een accu een stuk lichter aan.

 

On- of over-ear, open of gesloten oorschelpen?

Niks is zo vervelend als een koptelefoon die niet fijn zit. Of je on- of over-ear, open of gesloten oorschelpen fijner vindt zitten verschilt per persoon. On-ear koptelefoons met open oorschelpen voelen vaak minder klam en benauwend aan dan over-ear koptelefoons met gesloten oorschelpen omdat ze je oren niet helemaal omsluiten. Maar dit betekent echter ook dat er makkelijker geluid kan ‘weglekken’ wat hinderlijk kan zijn voor jouw omgeving. Belangrijk is ook om te letten op het soort materiaal waarvan de schelpen en de hoofdband zijn gemaakt. 

 

Stereo, virtueel surround of dimensioneel geluid?

Virtueel surround of dimensioneel geluid zijn natuurlijk ontzettend prachtig om te horen maar vereisen vaak wel een speciale aansluiting die op lang niet alle gaming apparatuur te vinden is. Stereo headsets daarentegen beschikken in 99 procent van alle gevallen over een standaard aansluiting van 3,5 millimeter en zijn daardoor een veel veiligere keuze wanneer je niet veel verstand hebt van audio aansluitingen.

 

Wel of geen andere belangrijke functies?

Beschikt de gaming headset ook over andere belangrijke functies die jij nodig hebt tijdens het gamen? Denk bijvoorbeeld aan een microfoon en functies zoals noise cancelling en mute? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden.

https://azerty.nl/