Ambiejans
Image default
Vakantie

Cinque Terre, ontdek de vijf schilderachtige dorpjes

Italië beschikt over menig aantal prachtige plaatsen welke wachten op jou om ontdekt te worden. Eén van deze plaatsen luistert naar de naam Cinque Terre. Het gaat hierbij eigenlijk om vijf schilderachtige dorpjes welke aangedrukt liggen tegen de steile kliffen van één van Italië haar mooiste kustlandschappen. Je treft hier niet alleen tal van gezellige vissershaventjes aan, daarnaast kan je er ook heerlijk genieten van een lekker glaasje op één van de verschillende sfeervolle terrasjes. Ben jij ook van plan om tijdens jouw vakantie in Italië een bezoek te brengen aan deze plaats? Dan zal je merken dat het beslist interessant is om je te verdiepen in de bezienswaardigheden die je hieronder aantreft.

15 kilometer lange kuststrook

Cinque Terre is eigenlijk een 15 kilometer lange kuststrook welke zich uitstrekt helemaal van Levanto en La Spezia tot aan de oostkant van de Bloemenriviera. De naam is een directe verwijzing naar de vijf prachtige dorpjes die zijn terug te vinden op de hoge en steile kliffen. De dorpjes die je hier aantreft luisteren naar de volgende namen:

  • Monterosso al Mare;
  • Vernazza;
  • Corniglia;
  • Manarola;
  • Riomaggiore;

De pracht van deze omgeving is ook UNESCO niet onopgemerkt gebleven. Sinds het jaar 1997 zijn alle vijf de dorpen dan ook terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dorpen zijn allemaal gelegen in het nationaal park ‘Parco Nazionale delle Cinque Terre’. Onderling zijn de dorpen op twee verschillende manieren met elkaar verbonden. Zo kan je ervoor kiezen om een prachtige wandeling te maken over de wandelpaden, maar is het eveneens mogelijk om met de trein de verschillende dorpjes aan te doen.

Een uitstekende bestemming voor een daguitstap

Het spreekt voor zich dat er aan de razend populaire Bloemenriviera heel wat verschillende daguitstappen zijn die je kan ondernemen. Cinque Terre blijkt wat dat betreft één van de meest populaire opties te zijn. Dat is evenwel niet het enige. Daarnaast zal je namelijk in de praktijk ook kunnen vaststellen dat er vanuit het noorden van Toscane eveneens menig aantal daguitstappen naar deze streek worden georganiseerd. In principe valt deze omgeving in één dag maar moeilijk in haar totaliteit te ontdekken. Toch is het niet meer dan normaal dat veel mensen er vooral op deze manier voor kiezen om deze streek te ontdekken. Verblijven is er namelijk niet zo eenvoudig.

Het aantal accommodaties in Cinque Terre is ondanks een behoorlijke uitbreiding in het verleden nog steeds behoorlijk beperkt. Dat zorgt ervoor dat er verblijven niet altijd even eenvoudig is. Dat geldt zeker voor de periode in de zomervakantie wanneer het hoogseizoen is aangebroken. Heb je uiteindelijk wel een bepaald adres gevonden waar je kan verblijven? Dan zal je tot de conclusie komen dat de prijzen om hier te overnachten wel vrij hoog zijn gelegen. Dat gezegd hebbende kunnen we je wel met absolute zekerheid garanderen dat je een verblijf op deze locatie absoluut niet snel meer zal vergeten, integendeel. Voor wie een zeer mooi stukje van het prachtige Italië wenst te ontdekken mag een bezoekje aan deze omgeving dan ook zeker niet op het verlanglijstje ontbreken.