Ambiejans
Image default
Auto's en Motoren

Denk hieraan bij het kopen van een automaat

Bij een automaat is het niet meer nodig om te schakelen tijdens het rijden, er wordt namelijk automatisch van versnelling gewisseld. Bij een automaat zul je dus ook zien dat er een geen koppelingspedaal zit. Een automaat neemt dus veel handelingen uit handen en kan op die manier zorgen voor comfort, toch zijn er ook mensen die dit niet fijn vinden. Zij zeggen namelijk dat de beleving van het rijden wordt ontnomen. 

Automaat rijden

Tijdens het rijden kan het heel comfortabel zijn om niet te hoeven schakelen, toch hebben veel mensen in het begin nog de neiging het koppelingspedaal in te drukken. Vaak vinden sportieve autorijders het rijden in een automaat niet fijn, zij proberen toch nog te schakelen in een automaat. Ze gaan dan namelijk gebruik maken van de lagere versnellingen, vaak is te zien dat ze vanaf P naar D gaan.

Handgeschakeld of toch automaat

Een automaat is heel modern, naast dat het koppelingspedaal ontbreekt heeft een automaat nog meerdere voordelen. Vroeger was het nog zo dan een automaat minder zuinig was dan een handgeschakelde auto, de automaten gingen namelijk te hoog in de toeren. Tegenwoordig is een automaat net zo zuinig als wanneer iemand netjes schakelt in een handgeschakelde auto. De motor gaat hierdoor ook langer mee omdat er geen hoge toeren gemaakt hoeven te worden. 

De toekomst van de automaat

De toekomst ziet er steeds rooskleuriger uit voor automaten, het worden namelijk echt de auto’s van de toekomst. Van alle auto’s die worden gemaakt zitten er steeds meer automaten tussen. Mensen willen namelijk steeds luxer leven, een automaat hoort hier dus ook bij. Het is een extra luxe die een auto dan kan geven. Het positieve is ook dat de prijs van automaten aan het dalen is, het wordt namelijk steeds goedkoper om automaten te produceren.