Oorbellen

Een edelmetaal is een metaal dat niet of weinig wordt aangetast door oxidatie. Daarom worden edelmetalen dikwijls voor oorbellen gebruikt. Voorbeelden van een edelmetaal zijn goud en platina. Zilver is een edelmetaal, echter minder ‘edel’ dan andere edelmetalen. Zilveren oorbellen zijn nog erg populair bij oorbellen. Op zilver kan wel een zwarte laag ontstaan – zilversulfide. Deze zilversulfideis echter eenvoudig te verwijderen.

Op welke gelegenheid draag je welke oorbellen?

Een bijzondere aangelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Welke oorbellen kies je voor welke gelegenheid? Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende oorbellen of klassieke pareloorbellen. Een spectaculair feest? Dan zijn het meestal grote en opvallende oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. Welke kledingstijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je in de meeste gevallen draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Oorbellen trends

Wat is er in deze tijd in bij oorbellen? Waar vroeger vooral 1 gaatje per oor gebruikelijk was, is meerdere gaatjes per oor tegenwoordig geen uitzondering meer. Veel oorbeldragers hebben niet een, maar meerdere gaatjes in de oren. Ook wordt heden ten dage niet alleen maar de oorlel gebruikt voor gaatjes, maar ook steeds vaker oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) of helix (bovenste rand van de oorschelp) van het oor.

Oorbellen online kopen die jij mooi vindt

In elke verzameling sieraden kunnen oorbellen niet ontbreken. Oorbellen zijn een versiering voor oren en veel vrouwen vinden het erg leuk om verschillende oorbellen uit te zoeken. Oorbellen worden in de meeste gevallen gekozen op basis van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Een site die helemaal gaat over oorbellen. Geen kleine offline collectie, maar een online verzameling van een diversiteit van oorbellen. Vrijwel alle vrouwen draagt ze wel; en ze worden in deze tijd ook weer veel gedragen door mannen. bijzondere oorbellenzijn er in vele soorten, maten en prijzen. En voor elk budget.

 

Zowel vrouwen als mannen dragen oorbellen. Mannen kiezen dikwijls voor knopjes of ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers of oorstekers kiezen. Vrouwen en mannen kiezen het meest voor zilveren of gouden oorbellen.

De kosten van oorbellen zijn grotendeelsafhankelijk van het metaal waarvan de sieraden zijn gemaakt. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van dure diamanten. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico op allergie verschijnselen.

Oorbellen online zoeken heeft een diversiteit van gunstige kanten ten opzichte van oorbellen kopen in de handel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in een groot aantal online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Vaak zijn oorbellen online ook goedkoper, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet drukken op de kosten van de sieraden. Een nadeel van online kopen is natuurlijk dat je de oorbellen niet direct in je oren kunt zien.

 

Een oorbel als bijzondere vorm van piercing

Een oorring is een sieraad dat door een gaatje in het oor van een vrouw of man wordt gedragen. Om een oorbel te kunnen dragen moet er een gaatje in het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of door middel van piercing. Het wordt erg aangeraden om gaatjes te laten zetten door een professionele gaatjesprikker. Daarmee worden risico’s op een ontsteking beperkt en is de kans groter dat men meer te spreken zal zijn over het eindresultaat.

Gaatjes laten schieten

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. Het is zo dat dmeeste vrouwen of meisjes hebben in ieder oor één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen hebben pas interesse in oorbellen als ze op school zien dat andere kinderen oorbellen hebben. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen bij jonge kinderen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen, omdat het toch aan verandering aan het lichaam betreft. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms wat pijn lijden.

Doet het schieten van oorbellen pijn? Volgens de meeste mensen valt de pijn erg mee – vergelijkbaar met wanneer je hard in je oorlel knijpt. Het schieten is binnen een tel gebeurd.

Hoe gaat het in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, moeten de oren ontsmet. Daarna worden de plekken waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Klaar! Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van een diversiteit van soorten materialen. De meest voorkomende oorbellen zijn van een edelmetaal, zoals gouden oorbellen en zilveren oorbellen. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een reeks vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een reeks vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbellen dikwijls een reeks hangertjes gehangen (bedels) , zoals parels, veertjes, hangertjes in allerlei vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een reeks soorten edelstenen.

Online vind je o.a. oorbellen via oorbellen.info. Een grote collectie van een diversiteit van oorbellen is op meerdere wijzen doorzoekbaar. De site geeft een overzicht van diverse juweliers op een rij. De prijzen en informatie over de oorbellen zijn ook weergegeven. Kijk zelf en wellicht dat er een mooi stel oorbellen voor jou bij zit. Op de site is ook meer informatie te vinden over diverse soorten oorbellen, voor als je hier meer of wilt weten.

https://www.oorbellen.info/