Ambiejans
Image default
Bedrijven

Op welke leeftijd halen jongeren gemiddeld hun rijbewijs

Vroeger was de gemiddelde leeftijd 18 jaar, de afgelopen jaren is dit echter fors gestegen. Gemiddeld halen jongen nu hun rijbewijs tussen de 20 en 22 jaar. Sommigen wachten zelfs tot 25 jaar. Maar waar komt dit nu door? Ligt het aan de rijschool, aan de examens of aan henzelf?

De rijschool

De rijschool die je kiest is zeer belangrijk voor hoe snel je je rijbewijs kan halen. Kies direct voor een goede rijschool in jouw omgeving, die rijschool zal ervoor zorgen dat jij bijblijft met je lessen en zo snel mogelijk je rijbewijs haalt. Het is namelijk erg belangrijk om tussen je lessen niet al te lange pauzes te hebben, als je een week of meer niet hebt gereden ben je alweer veel vergeten van de vorige les, dit is zonde. Kies een rijschool die tijd voor jou maakt en je goed begeleid. Jij moet voorop staan in het proces en de rijschool moeten jou in staat stellen je rijbewijs zo snel mogelijk te halen.

De examens van CBR

Veel mensen spreken over de examens, en dan vooral over de lastigheid hiervan. Veel mensen halen hun theorie niet in één keer en dat kan frustrerend zijn. Veel mensen geven het op als ze het een paar keer niet halen en proberen het dan een paar jaar later weer. 

De jongeren zelf

De jongeren hebben het nu erg druk, veel jongeren willen eerst hun examens halen wanneer ze 18 zijn of studeren al. Het kan lastig zijn om daar nog rijlessen tussen te plannen en al helemaal wanneer je hoofd er niet naar staat. Toch kan het wel, ook al is het maar 1,5 uur per week. Veel jongeren zien het nut van een rijbewijs ook niet. Veel studenten hebben een gratis OV-chipkaart en komen ook zonder auto overal waar zij willen.