Ambiejans
Image default
Zakelijke dienstverlening

Salarisadministratie uitbesteden

Veel bedrijven besteden hun salarisadministratie uit. Dat is vaak een gemakkelijke keuze omdat de administratie voor veel werkgevers erg veel tijd kost. Je moet daarnaast goed op de hoogte zijn van de regelgevingen en daarnaast ook genoeg kennis moeten hebben om dit nauwkeurig te kunnen verwerken. Bovendien is het belangrijk dat dit allemaal op de juiste manier gebeurd, omdat het vaak de grootste kostenpost is van een werkgever. Door je salarisadministratie uit te besteden, kan je veel tijd besparen. Ook kun je je werknemers doorverwijzen naar je salarisadministrateur wanneer zij vragen hebben over bepaalde zaken.

Wanneer je de salarisadministratie door een kantoor laat uitvoeren, dan weet je dat dit gebeurd door mensen met de juiste kennis en kunde. Je loopt hierdoor geen risico op boetes van de belastingdienst door iets wat eventueel niet zou kloppen. Je kan je op deze manier als werkgever zorgeloos focussen op het draaien van je business en je kan ervanuit gaan dat werknemers hun loonstroken en salaris altijd op tijd ontvangen.

Een accountantskantoor biedt vaak een gebruiksvriendelijk salarisadministratie pakket, waarin met slimme oplossingen een goed digitaal systeem is gecreëerd. Hier kunnen vaak de loonstroken worden ingezien, de jaaropgaves, loonmutaties en loonaangiftes. Ook kunnen werknemers hier hun vakantiedagen doorgeven en inzien.

Het inrichten van deze systemen wordt door een accountantskantoor naaldwijk gedaan, waardoor jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Je kan dit zelf ook gemakkelijk inzien en bent zo op de hoogte van alle vakanties van de werknemers, declaratieformulieren etc. Hiervoor hoef je zelf niets te doen. Vaak gaan zulke systemen gecombineerd met de algehele administratie dat wordt gedaan door een accountant adviseur. Dit gebeurd vaak digital, waardoor je altijd inzicht hebt in up to date data van het bedrijf, waar bijvoorbeeld facturen kunnen worden geüpload etc. Hierin kunnen veel processen binnen het bedrijf geautomatiseerd worden.          

http://weanaaldwijk.nl