Ambiejans
Image default
Eten en drinken

Speciaalbier

Tegenwoordig houdt iedereen wel lekker van een biertje of een drankje. Het is tenslotte lekker en harstikke gezellig. Maar wat nou als we er iets aan kunnen veranderen aan het standaard bier? Dat zou toch geweldig zijn! Zo bestaat er nu ook speciaalbier. Speciaalbier wordt sinds de afgelopen jaren steeds populairder. Er zijn momenteel zoveel verschillende soorten en merken waardoor de keuze ruim is.

 

Geschiedenis bier

Je zal het niet zeggen, maar bier is eigenlijk net zo oud als de samenleving van de mens. Als we even teruggaan in de tijd. 11.000 voor Christus, werden er bierbrouwerrijen gevonden in Israël tot Irak, Iran, Syrië, en Egypte. Door de jaren heen breide de bierbrouwerijen zich uit. Het kwam langzamerhand meer richting het Midden-Oosten, Zuid- en Noord-Europa. Vroeger groeide gerst en tarwe veel beter waardoor het eens stuk makkelijker was om bier te brouwen. Nu gaat het natuurlijk een stuk makkelijker aan de hand van de technologie. Zo werden er op veel feesten van vroeger bier gedronken. Bier was vroeger eigenlijk alleen maar voor de rijken net zoals vele andere dingen. Vroeger werd bier anders gemaakt dan heden. Ze maakten het namelijk door brood te verkruimelen en te laten weken in van die grote aardewerken potten. De potten waren gevuld met water. Door er uiteindelijk honing aan toe te voegen kon je zo de sterkte van de smaak bepalen.

 

Wat voor soorten speciaalbier zijn er te koop?

Soms kan het lastig zijn om de juiste speciaalbier te kopen. Er zijn zoveel verschillende soorten dat het haast onmogelijk is om de juiste keuze te maken. Welke zou nou lekker smaken? Je komt daar eigenlijk alleen achter door het uit te proberen. Meestal als je ook op terras ziet, zie je zoveel verschillende soorten dat je uit haastigheid toch maar voor een normaal biertje kiest. We maken het voor je makkelijk, dit zijn één van de meest gekozen speciaalbieren.

  • Blond
  • Bock
  • Herfstbock
  • IPA
  • Lentebock
  • Tripel
  • Ale

 

https://www.horecagoedkoop.nl/bier/soorten/speciaalbier