Ambiejans
Image default
Winkelen

Waarom je een stevige stormparaplu nodig hebt

De Nederlandse zomer mag dan wel de reputatie hebben zonnig en warm te zijn, de regen is evengoed onvermijdelijk. Maar ook als je buiten het land bent, of tijdens een reis naar het buitenland, kan een stevige stormparaplu handig zijn. Natuurlijk heb je niet alleen hier in Nederland genoeg mogelijkheden om een paraplu te kopen. Maar het kiezen van de juiste stormparaplu vraagt wel om wat meer aandacht.

Kies voor een goede stok

Als je op zoek bent naar een stormparaplu, is het belangrijk om een degelijke stok te kiezen. De stok van de paraplu moet stevig zijn, maar ook flexibel. De stok bepaalt het gewicht van de paraplu als hij open is, en de manier waarop de stok flexibel is, bepaalt de stabiliteit. Kies bijvoorbeeld voor een modellen van metaal met een plastic bekleding of een kurk bekleding, die de stok flexibel maken.

Kies voor een stevig doek

De kwaliteit en de stevigheid van het doek dat je kiest, is ook belangrijk. Kies voor een stormparaplu waarvan het doek verschillende lagen heeft. Veel stevigere paraplu’s bestaan bijvoorbeeld uit een 3-laags doek. Een stevig materiaal als polyester zonder PVC-coating is ook beter bestand tegen vocht en wind. Ook het formaat van de paraplu is belangrijk: kies voor een doek van minimaal 100 cm die je makkelijk kan openvouwen tot een diameter van 105 cm.

Kies een degelijk handvat

Natuurlijk is het handvat van een paraplu belangrijk, want hiermee maak je of kan je de paraplu openen en weer dicht. Kies voor een handvat dat verbonden is met het bereik van de stok, zoals een craché – handvat die over het hele bereik van de stok loopt. Dit type handvat heeft vaak ook een conventionele knop waarmee je de paraplu automatisch kan openen, dus automatisch kan openklappen wanneer je door de regen moet lopen.

Kies een stormparaplu die past bij jouw stijl

Vergeet ook niet dat je stormparaplu ook iets over jouw stijl moet vertellen. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die je kunt combineren met je andere kleding en accessoires. Je kunt ook kiezen voor een stormparaplu met een abstract ontwerp waarmee je kan laten zien dat je een trendy persoon bent. Zorg ervoor dat je paraplu niet alleen stevig, maar ook mooi is, zodat je er stijlvol mee door de regen kunt lopen.

Conclusion

Het kiezen van de juiste stormparaplu is van groot belang, zowel in het buitenland als hier in Nederland. Kies voor een degelijke stok, stevig doek, een degelijk handvat en een paraplu die past bij jouw stijl. Dit alles om ervoor te zorgen dat je stevig en modieus door de regen kunt lopen. Check hier Kies een stormparaplu uit voor meer informatie over de beste stormparaplu’s.

.