Ambiejans
Image default
Electronica en Computers

Wat is een ringlamp en waar koop je deze?

Wat is een ringlamp en waar koop je deze?

De Ringlamp is een nieuw product wat voornamelijk gebruikt wordt voor het opnemen van video’s of het maken van foto’s met een specifieke belichting. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten. Als je video’s of foto’s wil maken vanaf een mobiel dan moet je hiervoor een houder gebruiken. Let goed op of deze bestelbaar is en/of deze meegeleverd wordt. Het is namelijk niet standaard dat dit gebeurt. Daarnaast is een statief ook geen overbodige luxe. Hiermee kun je namelijk wat meer de hoogte bepalen en ben je niet afhankelijk van objecten in huis. De goedkopere modellen beschikken vaak over maar 1 stand. Dit is een echte no go als je hem veelvuldig gebruikt. Als je eenmaal meerdere standen geprobeerd hebt dan wil je dit ook in huis halen. Zeker aangezien het licht in huis of buiten niet de hele dag hetzelfde is.

Met een ringlamp kun je dit mooi bijstellen waardoor de foto helemaal straalt. Ook is het handig als de ringlamp over een lange kabel beschikt. We hebben niet overal een stopcontact in de buurt. Vaak worden deze lampen ook meegenomen naar andere locaties en dan wil je niet met het probleem zitten dat de kabel te kort is. Je hebt immers niet altijd een verlengkabel in je tas zitten, want dit neemt teveel ruimte in beslag.

Kies voor kwaliteit en investeer

Als je voor kwaliteit wil gaan dan kies je voor een ringlamp met het label best getest. Je moet jezelf vooral niet blind staren op de prijs. De middenklasse heeft namelijk soms meer functies als de duurdere modellen. Ook is het materiaal belangrijk. Het moet immers tegen een stootje kunnen aangezien je hem wel eens per ongeluk kunt laten vallen. Let ook op het verbruik, want dit laat vaak zien hoe warm de lamp wordt. Hoe warmer de lamp wordt hoe nadeliger, want je wil immers niet zweten op een foto of video.