Ambiejans
Image default
Beauty en verzorging

Wat is het verschil tussen een pruik en een haarreconstructie?

Heb jij toevallig last gehad van haaruitval na corona en heb je nu een kale plek op hoofd? Dan zal je er ongetwijfeld wel eens over hebben nagedacht om een pruik of een haarreconstructie te nemen. Hoewel je in eerste opzicht denkt dat hier niet echt een verschil in zit is dit totaal niet waar. De verschillen zijn wel degelijk op te noemen, de verschillen liggen vooral in de kwaliteit en de personalisatie hiervan. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Wat is een pruik?

Een pruik is een kunstmatig gefabriceerd kapsel, dat op het hoofd gedragen kan worden om een kale plek op hoofd te bedekken. Pruiken worden vaak gemaakt van synthetisch of van paarden haar. Pruiken worden vaak gedragen door mensen die een chemokuur achter de rug hebben. De meeste pruiken worden niet speciaal op maat gemaakt. Veel mensen halen er een waarvan ze vinden dat het ze goed staat.

Wat is een haarreconstructie?

Een haarreconstructie wordt van echt haar gemaakt en kan een kale plek op hoofd bedekken nadat je bijvoorbeeld last hebt gehad van haaruitval na corona. Een haarreconstructie wordt speciaal voor jouw gemaakt. Het is niet te onderscheiden van het echte haar, wat nog op het hoofd zit. Deze constructies kunnen zelfs op lokale kale plekken op het hoofd worden ingezet. Het gehele kapsel bestaat dan uit het eigen haar en een lokaal geplaatste constructie. Het is erg stevig op het hoofd gemonteerd. Het is dus mogelijk om gewoon door te blijven sporten. Sporten als zwemmen, rugby, voetbal et cetera kan allemaal zonder dat jouw kapsel schade op loopt.

Wat is het verschil?

Het grootste verschil is dat haarreconstructies altijd op maat, persoonlijk voor je worden gemaakt. Het is eigenlijk een soort van ambacht. Je kan dus hoge kwaliteit verwachten. De meeste pruiken worden maar tijdelijk gedragen en het merendeel komt uit de fabriek gerold. Je kan ze ook persoonlijk laten maken, maar dat komt minder vaak voor.