Ambiejans
Image default
Dienstverlening

3 tips om op tijd op Schiphol te komen

Stel je is voor, je schuurt als een gek door het verkeer om op tijd op de luchthaven te zijn voor een vlucht die over minder dan een uur vertrekt. Je komt eindelijk op de luchthaven aan met nog 30 minuten over, gaat door de beveiliging en rent naar je gate, om er vervolgens achter te komen dat je het instappen hebt gemist en dat de deuren al zijn gesloten. Het is geen pretje om je vlucht te missen. Het boeken van een nieuwe vlucht kan een nachtmerrie zijn en vaak brengt het een hele hoop extra kosten met zich mee. Volg onze 3 onderstaande tips om op tijd op Schiphol te komen om de hoofdpijn van het missen van een vlucht te voorkomen.

Boek een Taxi van de luchthaven

Als het erom gaat om op tijd op Schiphol aan te komen dan kun je het beste een Schiphol Taxi boeken.  Je kunt het beste openbaar vervoer zoals trams en bussen vermijden. Het openbaar vervoer heeft de neiging om achter te lopen op het schema, wat het moeilijk kan maken om je vlucht te halen. Je kunt ook het gebruik van Uber of dergelijke services het besten vermijden omdat ze vaak niet voldoen aan professionele training.

Plan en organiseer voora

Misschien leef je graag op het randje en geef je er de voorkeur aan om op het laatste moment in te pakken en te organiseren voor je reis, maar bij vliegreizen kun je niet echt een risico nemen; luchtvaartmaatschappijen wachten niet op je! Alles bij elkaar rapen vlak voordat je naar de luchthaven moet vertrekken kan leiden tot chaos, zoals het niet inpakken van alles wat je nodig hebt en het vergeten van belangrijke documenten. Je moet ervoor zorgen dat je minstens 1 of 2 dagen voor je vlucht volledig ingepakt en georganiseerd bent.

Plan om minstens 2 uur voor je vlucht op Schiphol aan te komen

Er zijn een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden voor je vlucht: mogelijke vertragingen in het verkeer, het inchecken en controleren van je koffers, en natuurlijk het meest gevreesde, door de luchthavenbeveiliging gaan. Al deze situaties kunnen veel tijd in beslag nemen, vooral als je tijdens de zomervakantie reist. Om tijdstress te voorkomen, kun je het beste 2 uur voor een binnenlandse vlucht en minstens 3 uur voor een internationale vlucht op de luchthaven aankomen. Dat geef je extra tijd voor alles wat je voor je vlucht wil voorbereiden, zodat je extra stress kunt vermijden.