Ambiejans
Image default
Bedrijven

Het verkleinen van onze ecologische voetafdruk door duurzame vastgoedontwikkeling

De manier waarop we bouwen en leven heeft een grote en negatieve impact op de wereld. Daarom is duurzame vastgoedontwikkeling een steeds groter wordend thema. Duurzaam vastgoed en de duurzame keuzes die hierbij komen kijken, zijn in staat om deze negatieve effecten aanzienlijk te verlagen en daardoor zal onze ecologische voetafdruk kleiner worden. De toepassing van duurzaamheid binnen vastgoedontwikkeling kan op een aantal manieren. In deze blog lichten we een aantal manieren uit.

Waarom duurzame vastgoedontwikkeling essentieel is

Duurzame vastgoedontwikkeling, zoals vastgoedontwikkeling van Revolve Development is essentieel voor het verbeteren van de stedelijke omgeving en het vergroenen van de wereld. Energie-efficiëntie, uitstekend waterbeheer, toegankelijk- en bereikbaarheid en een ideale ligging verminderen de negatieve impact van gebouwen op het milieu en de wereld. Zo werkt ​​duurzame vastgoedontwikkeling aan een betere toekomst!

Het belang van een geschikte locatie in duurzame vastgoedontwikkeling

De ligging van het vastgoed speelt ook een belangrijke rol voor de realisatie van duurzaam vastgoed. Een ideale locatie is als de locatie het mogelijk maakt om te bouwen in de buurt van openbare voorzieningen als het openbaar vervoer. Gemakkelijke toegang tot voorzieningen zoals het openbaar vervoer zal de vervuiling verminderen en de levenskwaliteit in het gebied verbeteren omdat gebruikers van het vastgoed niet direct afhankelijk zijn van een eigen auto voor de deur.

Hoe energie-efficiëntie bijdraagt aan duurzame vastgoedontwikkeling

Een van de grootste en misschien wel belangrijkste manier voor de integratie van duurzaamheid en vastgoed is energie-efficiëntie. Efficiënt gebruik van energie door, zonneparken en -panelen, warmtepompen of geschikte isolatie verminderd de energiebehoefte van het gebouw, wat vervolgens leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

De invloed van het water

Een andere slimme manier om duurzaamheid toe te passen in vastgoedontwikkeling is uitstekend waterbeheer. Zo zijn het aanleggen van groene daken van organische materialen en het opvangen en hergebruiken van regenwater voorbeelden van goed waterbeheer. Hierdoor is het pand minder afhankelijk van drinkwater. Het resultaat is een groenere en koelere stad.

Een andere manier om vastgoed te verduurzamen is goed waterbeheer. Voorbeelden van dit waterbeheer is het opslaan en hergebruiken van hemelwater of het realiseren van organische daken, zogenoemde groene daken. Op deze manier is het gebouw niet zo afhankelijk van drinkwater en de groene daken dragen weer bij aan een groenere en koelere leefomgeving.

Bereikbaarheid is de sleutel tot duurzaam vastgoed

Ook de bereikbaarheid van nieuwbouw speelt een belangrijke rol bij het realiseren van vastgoed. Toegankelijke ontwerpprincipes zijn van toepassing. Er worden bijvoorbeeld niet alleen trappen gerealiseerd, maar er zijn ook liften. Ook de toevoeging van rolstoeltoegankelijke elementen is een voorbeeld. Op deze manier is het gebouw voor iedereen toegankelijk en dus ook duurzamer omdat iedereen gebruikt kan maken van het gebouw en er niet nog meer gebouwen gebouwd hoeven worden omdat de gebouwen niet vriendelijk zijn voor de gehele samenleving.