Ambiejans
Image default
Woning en Tuin

Bestaan er ook brievenbussen waarmee je pakketten kunt ontvangen?

Een brievenbus kent iedereen. Iedereen heeft er ook eentje want dat is verplicht in Nederland. Maar in een brievenbus kun je alleen maar poststukken ontvangen. Dus alleen maar brieven, enveloppen en hele kleine pakketjes die door de brievenbusgleuf passen. Maar wat als je een pakketje wilt ontvangen?

Brievenbus voor pakketten

Voor het ontvangen van pakketten moest je voorheen eigenlijk thuis blijven. Was je niet thuis, dan ontving je een briefje van Postnl en kwamen ze vaak, in de avond, nog een keertje bij je langs om te kijken of je dan wel thuis was. Was je dan nog niet thuis? Dan ontving je een briefje waarmee je je pakketje bij het postkantoor kon ophalen. In principe werkt het nu nog steeds zo. Maar komt de bezorger niet meer 2x langs om een bezorg poging te doen. Nu met het toenemende online shopping ontvangen mensen meer en meer pakketten. Het zou dan wel zo fijn zijn als je niet thuis hoeft te blijven wachten om die pakketjes ook allemaal in ontvangst te nemen.

 

Pakketbrievenbus biedt oplossing

Voor het ontvangen van pakketjes zijn er hele mooie brievenbussen bedacht. We noemen ze pakketbrievenbussen. En deze postbussen zijn dus geschikt om al je pakketten in ontvangst te nemen. Zo hoef jij niet thuis te blijven en kun je gewoon van huis vertrekken terwijl je pakketjes toch bezorgd kunnen worden. Hoe zo’n pakket ontvangst systeem werkt, gaan we je even uitleggen. De brievenbusklep is hierbij dus vele malen groter dan bij een gewone brievenbus. Er moet immers een pakketje in kunnen. De meeste pakketbussen zijn geschikt voor het ontvangen van schoenendoos formaat doosjes. Zijn ze groter? Dan blijft het erg lastig. Toch zijn de meeste pakketten die mensen ontvangen veel kleiner dan dat. En kan een pakketbrievenbus dus echt uitkomst bieden. Doordat de meeste van dit soort systemen een beveiligd systeem hebben, kunnen onbevoegden niet zomaar pakketten uit de bus stelen. Alleen de eigenaar kan met het sleuteltje de bus openen en de pakketjes er uit halen. Pakketbussen zijn niet goedkoop. Dit omdat ze vrij groot zijn, maar ook vrij stevig in elkaar zitten. Ze moeten immers soms zware pakketten tillen en dat is natuurlijk wel wat anders dan een paar brieven en een foldertje. Kijk maar eens online naar wat de mogelijkheden allemaal zijn. Je zult verrast zijn! Wist je trouwens dat je ook pakketjes in je ptt brievenbus kunt ontvangen? Die is een goedkope optie. Uiteraard kunnen hier dan wel een beperkt aantal pakketjes in en is de ptt brievenbus niet beveiligd tegen diefstal.