Ambiejans
Image default
Woningen

De handige dingen die iedereen wel eens vergeet

De handige dingen die iedereen wel eens vergeet 

Misschien lees je de titel wel en denk je: maar welke dingen zijn dit dan allemaal? Nou, er zijn toch echt genoeg belangrijke zaken die mensen vergeten te regelen voor, bijvoorbeeld, hun huis. Denk aan de laatste keer dat jij bijvoorbeeld je dak heb laten inspecteren nadat die ene regenpijp een keer ging lekken. Dat is toch wel even langer geleden dan je dacht toh of niet? Nou, bij deze, regel dan bijvoorbeeld een keer een gratis dakinspectie bij een bedrijf die het aanbiedt! Genoeg bedrijven, ook voor andere functies, bieden gratis inspecties, advies en bezichtigingen aan om je te helpen. Maar welke zaken zijn er nog die je toch vaker vergeet?

Zijn ze allemaal even belangrijk?

Het antwoord hierop is nee, niet alle zaken zijn even belangrijk. Maar, het is wel cruciaal dat mensen bepaalde dingen wel onthouden als zij dus bezig zijn met, bijvoorbeeld, hun huis. Een dak inspectie, bijvoorbeeld, hoeft niet alle minuut gedaan te worden, maar is wel handig om na een tijdje het te laten bekijken. Maar, andere dingen, zoals de meterkast, de broiler, zelfs je WiFi netwerk, is toch belangrijker dan je denkt om af en toe gecheckt te hebben. Ook dingen zoals bepaalde dossiers en diplomas, zoals van medische geschiedenis of van zwemscholen, zijn belangrijk om ‘up to date’ te houden. Misschien zijn ze wel minder belangrijk dan andere zaken, maar het blijven nog steeds dingen die goed zijn om op de hoogte van te blijven.

Tips voor de organisatie

Al deze dingen zijn veel te onthouden, dus hoe kan je ervoor zorgen dat je toch georganiseerd blijft en dingen, zoals je dakinspectie, laat inplannen op het juiste moment? Een van de grootste tips is om het rommel “brandpunt” in huis te vinden, of je dit nu letterlijk of meer metaforisch opvat. Of je nu een puinhoop van een kamer moet aanpakken en er hulp bij nodig hebt, of je blijft onthouden dat er iets kapot is in je keuken dat gerepareerd moet worden, het kan een redder in nood zijn. Bewaar deze notities bijvoorbeeld op de koelkast voor gemakkelijke toegang en constante herinnering. Dit is maar een voorbeeld, er zijn honderden meer manieren.

https://www.grt-dakwerken.nl/gratis-dakinspectie