Ambiejans
Image default
Woning en Tuin

Wat is spachtelputz en wat is er zo leuk aan a;s stukdoor zoetermeer?

Wat is spachtelputz en wat is er zo leuk aan a;s stukdoor zoetermeer?

Een van de stukwerk technieken is spachtelputz. Maar wat is dat nou eigenlijk? Het woord bestaat uit de woorden spachtel en putz. Spachtel betekent spatel, oftewel plamuurmes. Hiermee wordt de techniek uitgevoerd. Putz betekent pleisterkalk. Dit is het mengsel waarmee de techniek wordt uitgevoerd. Dit mengsel bestaat uit marmer en bindmiddel. De dikte van de laag die wordt aangebracht zit meestal tussen de 1 en 4 millimeter en dient als een verfraaiing op de muur. Het mengsel komen in elke kleur die je maar zou willen. Hiervoor worden natuurlijke pigmenten toegepast. Dit is dus ideaal om jouw muur een betere look te geven. Ben jij van plan dit te doen/ dan kan Stukadoor Zoetermeer jou hiermee helpen.

Waarom kiezen voor spachtelputz

Spachtelputz kan gebruikt worden voor een mooie en zeer strakke afwerking op de muren. Het hoofddoel hiervan is om de wanden te verfraaien zodat het een sierlijke look krijgt. Om bij dit eindresultaat te komen, wordt er gebruik gemaakt van een ander soort mengsel dan bij andere stucwerken. Het verschil bij spachtelputz is dat het juist geen glad oppervlak achterlaat. Dit is tegenwoordig elk populair, want is het is nét wat leuker dan zo een saaie muur. In het mengsel worden korrels toegevoegd die voor dit effect zorgen. De grootte van de korrels kun je zelf bepalen naar jouw smaak. Hoe leuk is dat?

De voordelen van spachtelputz

Een van de vele voordelen van spachtelputz is dat het stoot- en schrobvast is. Het design zal dus niet vervormd worden door invloeden van buitenaf. Een ander voordeel is dat het in elke kleur kan worden aangebracht. Verder is deze techniek geschikt voor zowel binnen als buiten, zo wordt alles één geheel. Spachtelputz is ook nog een betaalbaar en heeft een lange levensduur. Voor een redelijke prijs kan je dus genieten van het design. Tot slot is het flexibel en duurt het niet lang om aan te brengen. Binnen 2 dagen is je gehele huis al gedaan!

https://www.stukadoorsbedrijfhoog.nl/stukadoor-zoetermeer