Ambiejans
Image default
Woningen

Dubbel glas ramen prijzen

Hoe REHAU-vensters aanpassen.
De kwaliteit en functionaliteit van beglazing is grotendeels afhankelijk van het beslag. Als een correct geïnstalleerd raam geluid, stof en kou begint te passeren, controleer dan de staat van de bevestigingen. Omdat de armaturen bij het gebruik van ramen maximale mechanische belasting ondergaan, gaan ze maximaal 10 jaar mee. Vergelijk: de levensduur van het profiel is minimaal 40 jaar.

Kunststof raam.
Wanneer moet u kunststof ramen aanpassen?
Installatiefouten beglazing gedetecteerd.
De structuur is gekrompen.
Er zit vuil tussen de deuren en het kozijn.
Door ondeskundig onderhoud heeft de beglazing zijn functionaliteit verloren.
Om deze redenen begint de vleugel vaak weg te bewegen van het frame, klampt zich eraan vast, sluit of opent met moeite en de handgreep blijft hangen. Om dergelijke defecten te elimineren, kunt u het venster vanuit het REHAU-profiel zelf of met behulp van een wizard aanpassen. Wilt u het probleem zelf oplossen? Luister naar bewezen richtlijnen.

Het handvat draait strak
Dit komt meestal door het uitdrogen van het scharniervet. Neem een ​​speciaal middel van de raamfabrikant en smeer de bevestigingen ermee. Het is beter om af te zien van machineolie, eetbare olie – deze kunnen zuren en harsen bevatten die gevaarlijk zijn voor de hardware.

Kunt u het probleem niet oplossen en draait de knop nog steeds te strak? Pas bevestigingsmiddelen aan. Open de vleugel haaks op het kozijn en plaats de inbussleutel in het scharnier onderaan of bovenaan. Draai het totdat de breuk is hersteld.

 

Het handvat zit vast
Een blocker had kunnen werken om het slot te beschermen tegen breuk tijdens een overhaast openen en sluiten van de vleugel. Overweeg het merk op het uitstekende deel van de metalen fittingen:

voor SI – druk het PVC-lipje op het handvat tegen de afdichting en draai het horizontaal;
voor AUBI – druk op de veerplaat bij de handgreep en verplaats deze naar een horizontale positie.
Wat te doen met een scheef raam?
Zware vleugels met een breedte van 1 m, openen en sluiten, verzwakken onvermijdelijk de sluitingen. Hun positie op de scharnieren moet om de zes maanden worden aangepast met behulp van een zeshoek. Om de beglazing af te stellen, opent u het raam, plaatst u de inbussleutel in het gat in het scharnier bovenaan en draait u deze rechtsom. De onderkant van de vleugel komt omhoog. Door de sleutel in de tegenovergestelde richting te draaien, vergroot u de afstand tussen de vleugel en het scharnier, laat u de onderkant van de eerste zakken.

De onderste scharnieren worden op dezelfde manier versteld als het raam gesloten is. In het verticale vlak wordt het systeem afgesteld op het onderste scharnier. De dop wordt van de laatste verwijderd, de sluiting wordt met een zeshoek naar rechts gedraaid om de vleugel te verhogen of naar links – om hem te laten zakken.

Aanpassing van kunststof ramen REHAU voor winter en zomer
In het winterseizoen moeten de luiken nauw aan het frame hechten en de kou blokkeren, in het zomerseizoen – om voor een actieve microcirculatie van lucht te zorgen. Hoe kunststof ramen over te brengen naar de winter- of zomermodus?

De excenters langs de profielcontour moeten dienovereenkomstig worden aangescherpt of losgemaakt. De rotatie van het excentriek mag niet groter zijn dan 2 mm. Beoordeel of er luchtstroom uit het raam komt met behulp van een vlam. Breng een aangestoken lucifer naar de opening – het vuur zwaait uit de tocht.

Aanpassing van de pinnen (excentriek)

Vervanging van het afdichtingscircuit
Het is gewoonlijk vereist na 2 tot 4 jaar werking van de afdichting. Het oude circuit wordt voorzichtig verwijderd en een nieuwe wordt gemonteerd zonder te trekken. Afdichtingsrubber gaat langer mee als het regelmatig wordt onderhouden en is bedekt met siliconenvet. Reinig de afdichting niet met standaard reinigingsmiddelen – deze kunnen deze beschadigen.

Hoe u REHAU-kunststoframen onafhankelijk kunt aanpassen in een tocht – tips
Als het uit de raamopeningen waait, is het de moeite waard om de staat van de afdichting te controleren. Als het droog is, begint het de kou door te laten.
Het probleem kan worden opgelost door de regulering van excentriekelingen (hierboven beschreven). Ze moeten gelijkmatig, maar met mate worden aangescherpt. Een te strakke pasvorm van het rubber aan het frame veroorzaakt een snelle uitdroging van de contour en de noodzaak om deze te vervangen.
In vensters waar de flappen de platen verwisselen, trekt u het lipje van de drukmodule uit om deze af te dichten. Als de scharnieren zich aan de linkerkant bevinden, draait u de zeskant naar links, als ze zich aan de rechterkant bevinden, in de tegenovergestelde richting.
Hoe controleer ik of de afstelling correct is?
Zorg ervoor dat de vleugel gemakkelijk in alle mogelijke richtingen beweegt en dat de handgreep moeiteloos draait. Als u de REHAU-raamsystemen niet zelf goed hebt kunnen afstellen, neem dan contact op met een gekwalificeerde raamonderhoudsmonteur.

 

Dubbel glas ramen prijzen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/