Ambiejans
Image default
Woning en Tuin

Eiken tafel: welke afwerkingen zijn mogelijk?

Ga je een eiken tafel kopen? Denk dan goed na over wat je wilt. Want een eiken tafel kan een leven lang mee. Het grappige is dat klanten vaak een heel sterk idee hebben over het tafelblad en het onderstel, maar over de afwerking nog niet veel hebben nagedacht. Wat zijn de mogelijkheden?

Tafel van onbewerkt eikenhout

Je kunt een eiken tafel kopen van onbewerkt eikenhout. Als je kiest voor een tafel zonder afwerking heb je een tafel met de meest natuurlijke uitstraling. Nerven en noesten zijn nog perfect te herkennen. Het nadeel is dat je tafel kwetsbaar is. Je moet hem dus beschermen tegen kringen en vlekken.

Bescherm je eiken tafel met een olielaag

Je kunt je eiken tafel beschermen door een olielaag aan te brengen. De olie trekt in het hout en beschermt je tafel van binnen uit. Je tafel houdt zijn natuurlijke uitstraling.

Eiken tafel met soft touch lak

Wil je de natuurlijke uitstraling behouden, maar je tafel wel een permanente beschermingslaag geven? Laat hem dan lakken met een soft touch lak. De laklaag is zo dun dat de nervenstructuur nog voelbaar is, maar de kans op vlekken is een stuk minder.

Eiken tafel afwerken met transparante lak

Wil je iets meer bescherming? Dan brengen we een transparante laklaag aan. De tafel wordt een stuk gladder en krijgt een klassiek ogende glans.

Jouw eiken tafel, helemaal zoals jij het wilt

Bij sommige meubelwinkels heb je niet zoveel te kiezen. Zij kopen de tafels in bij leveranciers die een beperkt assortiment leveren.  Met een beetje mazzel kun je kiezen tussen onbewerkt of gelakt hout. Bij www.tafels99.nl maken we alle tafels in onze eigen werkplaats. Dat betekent dat het voor ons heel eenvoudig is om een tafel te maken die perfect past bij jouw wensenlijstje. Kom eens langs en laat ons weten wat je zoekt. Wellicht hebben we de perfecte tafel al staan.

En zo niet? Dan maken we jouw eikenhouten tafel toch gewoon voor je op maat? Neem contact met ons op en daag ons uit. Dat vinden we alleen maar leuk!