Ambiejans
Image default
Sport

Eindelijk weer lekker sporten met bedrijfsfitness

Na lang wachten zijn COVID-maatregelen eindelijk weg en kunnen we eindelijk opnieuw gaan sporten. Zalig in beweging blijven, want sporten werkt! Maar heb je reeds van Bedrijfsfitness gehoord? Fitness en sporten op de werkvloer. Dit heeft meer voordelen dan je op het eerste zicht zou denken.

Personen die zich inschrijven voor een bedrijfsfitness regeling zullen ongeveer 40% minder betalen dan wanneer ze voor een standaard sportschoolabonnement kiezen. het geld dat je betaalt voor het abonnement wordt namelijk verrekend via de werkgever waardoor dit goedkoper zal uitkomen voor jou.

Vaak spendeer je veel tijd aan het gaan naar de sportschool. Je werkt een volledige dag en dan moet je nog naar huis, naar de sportschool rijden, … Veel tijdverlies dus om te kunnen sporten. Dit eindigt met sport op het werk. Je kan dit combineren met werk en je hoeft je ook niet steeds meer te verplaatsen om aan je gezonde lichaam te werken. Er zijn verschillende locaties die hier ook aan kunnen meewerken en zich kunnen opgeven als sportlocatie voor de werknemers.

Het is onderzocht en uitgekomen dat een sportende en fitte werknemer veel productiever is. Ze verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder omdat ze veel efficiënter en productiever werken. Zoals ze zeggen: “Een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Omdat de werknemer zich niet moet verplaatsen en de financiële drempel gedeeltelijk wordt weggenomen, zullen meer werknemers beginnen bewegen. Dit zal dus zorgen voor meer gemotiveerde , creatieve en gelukkige werknemers.

Momenteel zijn er reeds meer dan 600 sportlocaties opgenomen in de lijst. Dit gaat niet enkel over fitness maar kan ook zwemmen, yoga, spinnen, pilates, … inhouden. Genoeg dus om uit te kiezen.
Zoals je kan lezen zijn er veel voordelen om in te schrijven in het bedrijfsfitness netwerk. Zowel voor de werknemer (gelukkigere en meer productieve werknemers) als voor de werknemer zelf (belastingvoordeel en duidelijker beeld over hoe, waar en wat je kan sporten).

https://www.bedrijfsfitnessabonnement.nl/werknemer