Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

Hier moet je op letten als een wastafelkraan koopt.

Hoogte van Uitloop

De uitloop meet jij vanaf de onderkant van de uitloop tot aan het grondvlak van de kraan. Dit punt is erg belangrijk wanneer jij gebruik wilt gaan maken van een kraan die verhoogd is of een opbouwkraan. Stel jezelf de vraag, wat ga ik het meeste doen bij deze wastafel? Wil jij vaak je gezicht wassen? Dan is het handig om een verhoogde uitloop te kiezen, zo hoef jij niet ver naar beneden te buigen. Kies een lage uitloop wanneer de wastafel ondiep is, anders krijg je een hoop geklieder naast de wastafel.

Diepte van Uitloop

Het water dat uit de kraan komt moet over het algemeen 1cm rondt de afvoer terecht komen. Dit om spetteren te voorkomen. Bij een waskom moet dit zelfs direct in de afvoer terecht komen. Zorg dat het diep genoeg is om bij de afvoer te komen, meet dit goed van te voren uit. Hij moet niet te strak tegen de wasbak aankomen.

Draaibare Uitloop

Wanneer de wastafelkraan als fonteinkraan gebruikt gaat worden dan is het niet handig om een draaibare uitloop te hebben. Wil jij emmers kunnen vullen in de wasbak? Gebruik jij een vierkante platte wasbak? Dan is een draaibare uitloop perfect, om gemakkelijk de emmer te verwijderen en om alles hoekjes schoon te spoelen.

Waste

Ga jij de wasbak vaak vullen om bijvoorbeeld handwas te doen? Dan is een waste erg handig om de afvoer af te sluiten. Dit kun je natuurlijk ook altijd los kopen.

Verschillende soorten en aantal grepen

Dit heeft puur met smaak te maken, maar ook met de vraag waar jij de kraan vaak voor gaat gebruiken. Gebruik jij hem alleen voor koud water? Ga jij voor draaiknoppen of een hendel? Draaiknoppen worden bijvoorbeeld vaak vies, een hendel kun jij eventueel nog met je elleboog of onderarm bedienen.

Je gaat verbouwen, gewoon omdat je toe bent aan iets nieuws of omdat je een nieuw huis hebt gekocht. De badkamer is een plek van comfort en natuurlijk wil het oog ook wat. Je bent dus ook al snel op de look gefocust en misschien vergeet jij dan wel snel of het überhaupt wel past en goed gaat werken. Niet iedereen is een loodgieter natuurlijk. Het is dus belangrijk dat je naast het design ook kijkt naar de specificaties van de wastafelkraan. Zo voorkom jij teleurstellingen en kun jij snel jouw verbouwing afronden of jouw wastafel werkend krijgen.

Kijk naar deze punten Wanneer jij een wastafelkraan kopen gaat is het belangrijk om naar de volgende punten te kijken.

  • Hoogte van uitloop
  • Diepte van uitloop
  • Of de uitloop draaibaar is
  • Waste of niet
  • Verschillende soorten en aantal grepen