Ambiejans
Image default
Gezondheid

3 feitjes over een verzwaringsdeken

Heb je wel eens gehoord van een verzwaringsdeken? Het is namelijk iets dat steeds vaker gebruikt wordt. Zowel kinderen als volwassenen kunnen dit gebruiken om van verschillende problemen af te komen. Ben je benieuwd wat het is en wat je er mee kunt? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

 

  • Met een verzwaringsdeken zul je een stuk minder stress ervaren. Het helpt je namelijk om helemaal tot rust te komen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit dan ook de reden om gebruik te maken van een verzwaard deken. 

  • Wanneer je last hebt van slaapproblemen kan een verzwaringsdeken uitkomst bieden. Juist doordat je zo goed kan ontspannen is het een stuk makkelijk om goed in slaap te komen. Daarnaast slaap je een stuk beter door en word je dus ook minder snel wakker. Het ideale hulpmiddel als je last hebt van slaapproblemen.

  • Een verzwaringsdeken heeft een belangrijke invloed op verschillende stofjes in je hersenen. Zo maak je meer serotonine aan, dit is een gelukshormoon waardoor je je een stuk beter voelt. Daarnaast verlaagt het ook nog eens de hoeveelheid cortisol. Dit is goed omdat dit eens stresshormoon is. Je voelt je dus een stuk gelukkiger en bent ook nog eens veel meer ontspannen. Twee grote voordelen dus die veel invloed hebben op je gesteldheid. 

 

Als je last hebt van een van bovenstaande klachten is het zeker de moeite waard om ook eens gebruik te maken van een verzwaringsdeken. Voor de meeste kinderen en volwassenen kan dit een hoop schelen. Het is dus in ieder geval het proberen waard. 

 

Ben je nog op zoek naar een goed verzwaringsdeken? Je kunt eens een kijkje nemen op de educadora webshop. Daarnaast zijn er nog veel meer handige hulpmiddelen en tools te vinden die je kind kunnen helpen om tot rust te komen of beter te ontwikkelen.