Ambiejans
Image default
Woning en Tuin

Hoe je de allerbeste speeltuin ontwerpt

Het hebben van een groene omgeving is in allerlei aspecten van ons leven erg belangrijk. Zo ook voor kinderen wanneer ze spelen. Daarnaast is spelen belangrijk voor zowel jonge als oude mensen. Daarom kan BTL jou helpen om de buitenruimte in te richten met groen en kan helpen bij het ontwerp van een speeltuin die geschikt is voor alle mensen in de buurt. In dit artikel lees je alles over het ontwerpen van speeltuinen in samenwerking met BTL.

Het ontwerpen van een speeltuin

In samenwerking met BTL kan een speeltuin worden ontwikkeld die aansluit op de pedagogische en educatieve inzichten die kinderen nodig hebben in hun ontwikkeling. Ze zijn dan bezig met ontwikkelen tijdens het spelen in een groene omgeving. Speeltuinen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling op zowel, sociaal, fysiek en mentaal gebied. Spelenderwijs leren kinderen terwijl ze in beweging zijn. Daarom is het zo belangrijk om een goede speeltuin te kunnen ontwikkelen in samenwerking met BTL.

Spelen voor iedereen

BTL bepaalt samen met jou wat bereikt moet worden met de speeltuin. Het huidige beleid wordt onder de loep genomen en geanalyseerd. Vanuit hier kan een nieuwe visie aan de speeltuinen worden gekoppeld. Het is daarnaast belangrijk om ook de gebruikers van de speeltuin te betrekken bij het ontwerp en de visie. De speeltuin is immers bedoeld voor iedereen. Bij BTL is het belangrijk dat iedereen mee kan spelen. Uit wat voor achtergrond je ook komt: iedereen heeft het recht om te spelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat er wordt gedacht aan de volwassenen en ouderen in de wijk. BTL zorgt ervoor dat aan al deze doelgroepen gedacht wordt in het proces. Van het advies tot de aanleg van de speeltuin begeleid BTL je bij alles. Op de website kun je meer informatie vinden over het ontwerp van speeltuinen en kun je projecten uit het verleden eens bekijken voor inspiratie.