Ambiejans
Image default
Internet marketing

Hoe maak je een Instagram-profiel aan?

marketing strategy books

De interface van Instagram is compleet anders dan het uiterlijk van andere sociale netwerken – hier, als je in je profiel komt, ziet iemand eerst alleen foto’s. Het is belangrijk dat het profielbeeld mooi en doordacht is: het zal gebruikers ertoe aanzetten zich aan te melden, de bruikbaarheid verbeteren en de advertentiekosten verlagen.

Naleving van de huisstijl van het merk

Om je Instagram-profiel herkenbaar te maken, is het belangrijk om vast te houden aan je merkidentiteit. Het is natuurlijk niet nodig om het ontwerp van de site of productverpakking volledig te kopiëren, maar de algemene stijl moet herkenbaar zijn.

Een kleurenpalet kiezen

Om foto’s gemaakt in verschillende onderwerpen en belichting te combineren, is het belangrijk om één kleurenpalet voor het profiel te kiezen. Dit zal helpen om harmonie te bereiken.

Juiste compositie

Een enkele stijl is genoeg als je gewoon mooie foto’s op Instagram plaatst. Maar als je van plan bent geld te verdienen op Instagram, moet je verder. En om te beginnen – om de compositieregels te begrijpen die van toepassing zijn bij het fotograferen van een onderwerp.

De juiste samenstelling heeft:

brandpunt: het onderwerp waarop u wilt scherpstellen;

rekwisieten: omliggende objecten die een plot en sfeer creëren;

negatieve ruimte: de achtergrond waarop de blik rust. Het maakt de foto minder rommelig en creëert ook het onderwerp en de sfeer.

Bouw uw profielvisuals op basis van deze regels. Gebruik bijvoorbeeld productcatalogusfoto’s als focus, lifestyleproductfoto’s als rekwisieten en entertainmentposten als negatieve ruimte.

Content plaatsing

Veel merken en bloggers posten content volgens een patroon waar de lezer aan gewend is.

Kleuraccenten

Naast de locatie van de shots kun je spelen met het kleurenschema.

Instagram: handige tools en apps

Inpreview

Een coole app met een mooie interface voor het visueel plannen van Instagram-inhoud. Werkt alleen met IOS. 

  • je kunt gratis werken;
  • u kunt meerdere afbeeldingen tegelijkertijd uploaden om te begrijpen hoe ze eruit zullen zien in uw profiel;
  • u kunt de foto binnen uw gesimuleerde profielfeed verplaatsen om de meest aantrekkelijke optie te vinden;
  • er is een functie om tussen accounts te schakelen (alleen in de betaalde versie);
  • foto’s worden met een klik op de knop gepubliceerd.

UNUM – Design perfectie

Nog een app voor het maken van een mooie Instagram-feed.

u kunt inhoud in de applicatie opslaan, zodat u deze later niet in de telefoongalerij hoeft te zoeken;

visuele postplanner, de mogelijkheid om de volgorde van foto’s in de feed te wijzigen door te slepen en neer te zetten;

  • foto-editor en kleurcorrectie in de applicatie;
  • tonnen gratis fotofilters;
  • statistieken van de beste tijd om in uw account te plaatsen en andere analyses.

De applicatie werkt alleen in het Engels. De belangrijkste functionaliteit is gratis, de volledige versie vereist een maandelijks abonnement.

Service voor verkoop en ondersteuning in boodschappers. U kunt er WhatsApp, Viber, Telegram, Skype, Facebook Messenger mee verbinden en een link naar uw website of bestemmingspagina toevoegen.

Hierdoor kun je via één link alle communicatiemethoden aan je profielbeschrijving toevoegen. De service heeft een gratis abonnement en twee betaalde met geavanceerde functies: $ 4 en $ 9 maand.

VSCO

Misschien wel de meest populaire applicatie voor het verwerken van foto’s vanaf een smartphone. VSCO is heel eenvoudig, zelfs een beginner kan erachter komen. Maar tegelijkertijd kunt u met de service de afbeelding verfijnen en zelfs van de meest gewone ogende foto een snoepje maken.

Er zijn gratis filters in VSCO, maar de ontwikkelaars hebben de meest interessante achtergelaten voor de VSCO X-versie ($ 20 / jaar) of downloaden tegen betaling.

Easel

Een programma waarmee u snel en eenvoudig sjablonen voor Instagramverhalen kunt maken. Hier kunt u tekst, afbeeldingen en afbeeldingen toevoegen aan kant-en-klare sjablonen. De basisversie van Easel is gratis, voor geavanceerde functies moet u betalen vanaf $ 7,5 / maand.

Unfold

Gratis Stories-app beschikbaar voor IOS. Perfect voor mode-, reis- en lifestyle-verhalen. Er zijn hier al stijlvolle, minimalistische sjablonen waarmee u moeiteloos boeiende verhalen kunt maken. Unfold is heel gemakkelijk te gebruiken, geweldig voor zowel persoonlijke als commerciële verhalen.

En tot slot: welk kleurenpalet en welke lay-out u ook kiest, wees nooit bang om te veranderen en iets nieuws te proberen. Trends worden voortdurend bijgewerkt, en daarmee ook de perceptie van Instagram.

Experimenteer, test, teken, creëer. En vergeet niet dat je niet perfect hoeft te zijn om aardig gevonden te worden….

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»! 

influencer marketing hub instagram marketing book

 

https://marketingbook.shop/