Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

In slechts enkele klikken duidelijk hoe compliant uw bedrijf is met wet- en regelgeving

In slechts enkele klikken duidelijk hoe compliant uw bedrijf is met wet- en regelgeving

 

Wetten en regels zijn een noodzakelijk iets, maar kunnen ook voor een hoop verwarring en onduidelijkheid zorgen, zeker wanneer een wet wordt aangepast. Kent u alle informatie in de ruim 10.000 wetten en regels die ons land rijk is uit uw hoofd? 99,99 procent kans dat uw antwoord hierop nee is. Toch wordt er wel van ondernemers verwacht dat hun bedrijf zogezegd ‘compliant’ is. Anders riskeert u een boete. Gelukkig kunt u vandaag de dag in slechts enkele klikken duidelijk krijgen hoe compliant uw bedrijf is met wet- en regelgeving. Online compliance management tools kunnen u een hoop geld besparen.

Wanneer is een bedrijf ‘compliant’?

 

Het wordt gezegd dat een bedrijf ‘compliant’ is wanneer deze aan de geldende wet- en regelgeving voldoet. De termen compliant en compliance stammen af van het Engelse werkwoord ‘to comply’. Wanneer ‘to comply’ letterlijk naar het Nederlands wordt vertaald, betekent het ‘voldoen’ of ‘naleven’. Binnen het bedrijfsleven heeft compliance betrekking op het naleven van wetten en regels, met name omtrent het milieu, veiligheid en gezondheid.

Wetten en regels veranderen geregeld

 

Naast het feit dat ons land ontzettend veel verschillende regels en wetten kent, veranderen deze ook geregeld. Wat op dit moment nog geldt, kan zomaar over een half jaar al niet meer van toepassing zijn. Het is dan ook niet alleen van belang om van de huidige wetten en regels op de hoogte te zijn, maar om ook de wetsvoorstellen en wetswijzigingen goed in de gaten te houden. Uw bedrijf mag op dit moment dan compliant zijn, een wetswijziging kan hier zo verandering in brengen.

Non-compliance en hoge boetes

 

Past u zich niet aan de nieuwe wetten en wetswijzigingen aan? Dan riskeert u een boete voor non-compliance. Non-compliance vertaalt zich als ‘niet-naleving’ en houdt dus in dat uw bedrijf niet voldoet aan de wetten en regels. Er staan hoge boetes op niet-naleving van de wet.

Online compliance management tool


Als er nu eens een tool was waarmee u in slechts enkele klikken duidelijk kunt krijgen hoe compliant uw bedrijf met wet- en regelgeving is… Gelukkig bestaat er zo’n tool. Op www.pharius.eu leest u hier meer over en kunt u tevens een gratis en vrijblijvend proefaccount aanmaken.

https://www.pharius.eu/nl/