Ambiejans
Image default
Bedrijven

KFC introduceert de Bitcoin Bucket

n het nieuwste voorbeeld van reguliere crypto-acceptatie als een PR-stunt, heeft KFC Canada  een nieuw menu-item geïntroduceerd, de Bitcoin-emmer, die klanten exclusief met Bitcoin (BTC) kunnen kopen.

KFC Canada heeft op 11 januari via Twitter haar nieuwe PR-stuntpromotie aangekondigd:

“Natuurlijk weten we niet precies wat Bitcoins zijn, of hoe ze werken, maar dat mag niet tussen jou en een vinger komen om goede kip te eten.

Bitcoin emmer

De Bitcoin-emmer, die wordt verkocht voor het Bitcoin-equivalent van 20 Canadese dollars, bevat tien kip-offertes, wafelfrietjes, een medium kant, een medium jus en twee dips. Canadese burgers kunnen thuisbezorging van de Bitcoin-emmer bestellen via de website van Colonel & Co. terwijl het aanbod duurt. 

KFC Canada heeft ook een promotionele Facebook live video uitgebracht voor de Bitcoin Bucket, met een afbeelding van een emmer KFC-kippen bovenop met het equivalent van 20 Canadese dollars bij BTC die om de 5 minuten in realtime wordt bijgewerkt gedurende bijna 4 uur. Eén Bitcoin-bucket kost ongeveer 0,001 bitcoin op het moment van afdrukken.

PR-Stunt

In een vergelijkbare PR-stunt kondigde Kodak op 9 januari de Initial Coin Offering (ICO) aan voor hun eigen cryptocurrency, KodakOne. KodakOne zal naar verluidt worden gebruikt voor het registreren en licentiëren van afbeeldingen op het nieuwe KodakOne-platform. 

Bitcoin was ook al in juli 2017 in de fastfoodindustrie beland, toen het Duitse voedselverwerkingsbedrijf, Lieferando, Bitcoin begon te accepteren voor bestellingen. Meer recent, in augustus 2017, introduceerde Burger King Rusland zijn eigen virtuele valuta, de Whoppercoin, die wordt geport voor gebruik als onderdeel van een klantloyaliteitsprogramma.

https://www.bitcoinsaltcoins.nl/