Ambiejans
Image default
Bedrijven

Het belang van het vervangen van sloten na een verhuizing

De verhuizing naar je nieuwe woning heeft vaak heel wat voeten in de aarde. Denk aan het sorteren en inpakken van de inboedel, het maken van een plan voor de inrichting van verschillende ruimtes in je nieuwe huis, het afwerken of renoveren van de woning, enzovoorts. Belangrijk onderdeel van een renovatie kort na de overdracht van de sleutels van een woning is het vervangen van de sloten. Een slotenmaker in Utrecht vertelt je in dit artikel wat het vervangen van sloten zo belangrijk maakt voor de nieuwe bewoners van een woning. 

Voorkom rondzwervende sleutels van je huis 

Door voor het vervangen van de sloten op de voor- en achterdeur te kiezen, verzeker je jezelf van het feit dat jij de enige bent met sleutels van de woning. Hoewel een verkopende partij verplicht is om alle sleutels af te staan bij de verkoop van het huis, heb je die garantie vaak niet. Een vorige bewoner kan sleutels verloren zijn, of een sleutel hebben afgegeven aan buren of goede kennissen in de wijk. Mogelijk worden deze sleutels vergeten bij de overdracht, met alle risico’s van dien. Het vervangen van de sloten, soms slechts het vervangen van de cilinders in sloten, voorkomt een inbraak door rondzwervende sleutels. 

Verbetering van de inbraakbeveiliging 

Zeker bij oudere woningen komt het geregeld voor, dat de vorige eigenaren de sloten al jaren niet vervangen hebben. Zorg voor een verbetering van de inbraakbeveiliging, door de bestaande sloten te vervangen voor een modern alternatief. Slotenmakers raden het huishoudens aan om te kiezen voor sloten met een goede beoordeling van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Sloten krijgen van deze organisatie een beoordeling van maximaal drie sterren. Des te hoger de beoordeling van de stichting is, des te groter is ook de weerstand die het slot biedt aan inbrekers.