Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

Nederlanders zijn dol op kamperen. Waarom eigenlijk?

Wij Nederlanders zijn een raar volkje. We werken keihard, om ’s avonds lekker thuis bij te komen. Thuis hebben we alles wat we nodig hebben om een beetje fijn te kunnen leven. Dus wat doen we, als de vakantie aanbreekt? We gaan op pad met een gammel tentje om vakantie te vieren op de camping. Het is toch veel fijner  midden in de nacht met je wc-rol onder de arm het toiletgebouw op te moeten zoeken dan gewoon thuis je privé-wc te gebruiken?

En waarom zou je thuis uitgebreid koken op je uitgebreide keuken, als je op een wankel gasflesje een eenpansgerechtje kunt opwarmen dat je vervolgens met nauwelijks verhulde tegenzin naar binnen lepelt. Oh, en thuis heb je een supercomfortabel matras, maar op een luchtbedje slaap je natuurlijk veel avontuurlijker.

Waarom doen we onszelf het leed van kamperen aan?

Je zou denken dat alleen een gek zichzelf dit allemaal aandoet. Uit onderzoek blijkt dat kamperen ons heel veel geeft dat we in het dagelijks leven node missen. Kamperen werkt bevrijdend. Geen stress, geen verantwoordelijkheden, geen drukte in je hoofd. Ook het verblijven in de natuur heeft enorm heilzame effecten op ons. Doordat kamperen heel basic is, werkt het heel zen. Kampeerders zeggen op de camping alles los te kunnen laten.

Bovendien blijkt kamperen een heel sociale bezigheid te zijn. Kampeerders bouwen een band met elkaar op. Het komt zelfs voor dat mensen een betere band met hun medekampeerders hebben dan met hun buren.

Samengevat: kamperen maakt ons gelukkig! Kijk, dan wordt het toch een stuk logischer om te gaan kamperen.

Kamperen, maar dan met luxe

Ondanks de duidelijke voordelen van kamperen ziet niet iedereen het zitten om afscheid te nemen van luxe en comfort. Voor hen is er hoop. Ga lekker glamperen. Glamping (glamorous camping) is een luxe vorm van kamperen, waarbij je slaapt in een luxe tent of accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Goede bedden, privé sanitair en een prima keukentje. Je hebt bijna alles wat je thuis ook hebt. Maar dan met de voordelen van kamperen.