Ambiejans
Image default
Woning en Tuin

Nieuwste trends op het gebied van beveiligingstechnologie

Inbrekers zoeken voortdurend naar nieuwe kansen om woningen binnen te dringen. Zo zijn onder meer kerntrekken en de klopsleutelmethode populaire inbraaktechnieken geworden door de jaren heen. Andersom doen woningbezitters er alles aan om inbrekers buiten de deur te houden. Dit artikel zet de laatste trends op het gebied van beveiligingstechnologie voor je op een rijtje. Op zoek naar specifieke tips voor het verbeteren van de inbraakbeveiliging van jouw woning? Raadpleeg eens een slotenmaker in Den Haag of bijvoorbeeld Amsterdam voor advies. Slotenmakers zijn op de hoogte van de laatste technieken om de kans op inbraken te minimaliseren. 

Gebruik van sensoren en camera’s in en rondom woningen 

Populair is tegenwoordig het gebruik van camera’s, vaak voorzien van geïntegreerde sensoren. Het gaat hierbij zowel om camera’s rondom de woning, als om camera’s in huis. Denk bij sensoren niet alleen aan de bewegingssensoren die voorheen vaak al gebruikt werden om een alarmsysteem te laten activeren; denk ook aan hittesensoren. Zo is het middels een camera mogelijk om een brand al in een vroeg stadium te ontdekken. 

Tip: laat deze sensoren of het alarmsysteem in huis aansluit op een particuliere meldkamer. Mocht je op het moment van het geactiveerde alarm niet bereikbaar zijn, dan zorgt de meldkamer dat de hulpdiensten richting je woning rijden om polshoogte te nemen. 

Nieuwe sloten op basis van bluetooth 

Verlies nooit meer een sleutel door gebruik te maken van een slot op basis van bluetooth. Deze sloten worden steeds populairder. Het idee van een dergelijk modern slot is vergelijkbaar met die van een klassiek cilinderslot, met het verschil dat deze geopend wordt via een app op je telefoon. Het gaat onder meer kerntrekken tegen. Bij kerntrekken slaat een inbreker een spijker of schroef in de cilinder van het slot, om de cilinders vervolgens uit het slot te trekken met een klauwhamer of koevoet.