Ambiejans
Image default
Huishoudelijk

Raamfolie als volwaardige raambedekking dankzij innovatie

Raamfolie is al jarenlang verkrijgbaar als raambedekking. Maar eerlijk is eerlijk, lange tijd hebben mensen raamfolie alleen als goedkope en vaak tijdelijke oplossing gezien voor het bedekken van een raam. Bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of verbouwing. Maar de ontwikkeling van nieuwe soorten raamfolie en het verbeteren van productietechnieken heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan raamfolies die er niet alleen netjes uitzien maar die ook over een aantal nuttige eigenschappen beschikt die ze gelijk stelt of zelf beter maakt dan andere vormen van raambedekking.

Het uiterlijk van moderne raamfolie

Veel mensen kiezen voor raamfolie omdat ze wel licht binnen willen laten maar geen ongenode blikken willen. Squid textiel raamfolie is een goed voorbeeld van een raamfolie die je de privacy biedt die je wilt, genoeg daglicht doorlaat en er tegelijkertijd erg mooi uitziet. Deze privacy folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is daarmee uitstekend op de rest van je interieur af te stemmen. Daarnaast is het ook nog eens erg makkelijk aan te brengen, zonder het risico op luchtbellen tussen de folie en het raam.

Het gebruiksgemak

Moderne raamfolies zijn makkelijk aan te brengen en kunnen bovendien als volwaardig alternatief voor gordijnen of jaloezieën worden ingezet. Zo zie je bij kantoren met veel grote ramen steeds vaker one way vision folie. Deze folie is ook eenvoudig aan te brengen en dankzij de minuscule gaatjes in het folie wordt er een optisch effect gecreëerd. Je oog wordt automatisch naar het licht toegetrokken waardoor mensen buiten in het daglicht niet naar binnen kunnen kijken maar de mensen op kantoor wel naar buiten kunnen kijken.

Uitgebreide toepassingsmogelijkheden

Dankzij de unieke eigenschappen van verschillende soorten raamfolie is het breed inzetbaar bij zowel particuliere woningen, kantoren en andere bedrijfspanden en opslagruimtes. Er zijn raamfolies beschikbaar met uv-werende en zonwerende eigenschappen. Verduisteringsfolie is dan weer een combinatie daarvan en wordt vaak ingezet bij opslagruimtes waar spullen langere tijd in blijven liggen. Er is voor vrijwel iedere toepassing een mooie, geschikte raamfolie te vinden!