Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

Salontafel decoreren

De salontafel is natuurlijk niet meer weg te denken uit ons interieur. Kies je voor een grote salontafel of combineer je 2 a 3 bijzettafels met elkaar? Een salontafel staat vaak op een centrale plek in de woonkamer, is ideaal en ook erg praktisch. Naast dat de salontafel praktisch is, wil je deze natuurlijk ook leuk decoreren met salontafel decoratie. Op deze manier maak jij je salontafel ook nog eens een ware eyecatcher in jouw woonkamer. Vind je het nu lastig om de salontafel mooi te stylen? Lees dan snel verder.

Wat zet je nu op je salontafel?

Het doel is natuurlijk om een warme sfeer te creëren. Wat er nu leuk staat op de salontafel ligt ook aan jouw smaak en woonstijl in je interieur. Kies je ervoor om wat plantjes en bloemetjes op de tafel te zetten, maak dan gebruik van verschillende potjes en plantjes. Zo oogt het lekker speels. Je kan de tafel natuurlijk ook voorzien met een groot dienblad en hierop een vaasje met pampassgras, waxinelichtjes of mooie koffietafelboeken in combinatie met wat koffiekopjes met oor.

Schalen

Op een mooie schaal of dienblad kan je een aantal accessoires bij elkaar groeperen. Hierdoor oogt het meer als een geheel. Dit kan je natuurlijk ook mooi doen op onze taarthouders.

Kandelaars en waxinelichthouders

Kaarsen kan je natuurlijk het hele jaar door gebruiken, of het nu zomer of winter is. Ze staan niet alleen ontzettend knus op de salontafel, maar zorgen ook veel warmte en gezelligheid. Combineer een mooie waxinelichthouder met een klein vaasje en een zwarte kaarsenhouder. Zo creëer je een speels effect. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van een heerlijke geurkaars. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een geurkaars zorgt voor een goede atmosfeer. Let er wel op dat je niet verschillende geurkaarsen met elkaar gaat combineren, dit kan juist voor een nare geur zorgen in huis. Je kan natuurlijk wel verschillende waxinelichthouders combineren met één geurkaars!

Vazen

Wil je het liever rustig houden op de salontafel. Kies er dan voor om een vaas met (droog)bloemen neer te zetten. Kies voor een bijzondere, elegante en de juiste kleurrijke vaas voor je interieur, en vul deze met wat jij leuk vindt. Verse (kleurrijke)bloemen, pampas gras, droogboeket of enkele losse takken.  Een wijnkoeler staat overigens ook altijd leuk op een tafel.