Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

Veelgestelde vragen over kindermatrassen

Veelgestelde vragen over kindermatrassen

1. Wat zijn de beste soorten matrassen voor kinderen?

Net als matrassen voor volwassenen zijn er kindermatrassen in openvering-, pocketvering-, traagschuim- en latexschuimvarianten, die elk verschillende voordelen bieden voor verschillende soorten slapers.

2. Wat zijn de meest ondersteunende matrassen voor kinderen?

De meest ondersteunende varianten zijn pocketvering, traagschuim en latex, hoewel elk type matras aspecten heeft waar sommige kinderen meer baat bij hebben dan andere. Pocketveringmatrassen zoals topmatras 90×200 hebben vaak comfortabele, getufte afdeklagen, terwijl traagschuimmatrassen, die dicht en lichaamsvormend zijn, ervoor zorgen dat kinderen ’s nachts minder vaak onrustig wakker worden. Matrassen van latexschuim zijn zeer luchtdoorlatend – ideaal voor warme huizen en kinderen die een hekel hebben aan warme temperaturen als het bedtijd is.

Bij het zoeken naar een verende matras is het belangrijk te controleren hoe hoog het aantal veren en de spiraalgrootte zijn. De topmatrassen van Perfecthomeshop hebben een hoger aantal veren betekent meer ondersteuning, terwijl een lager aantal dikkere spoelen betekent en dus een steviger matras.

3. Hoe wordt de stevigheid van een schuimrubberen matras gemeten?

Schuimmatrassen – latex en traagschuim – worden gemeten aan de hand van de dichtheid. Kwaliteitsmatrassen van traagschuim hebben meestal een dichtheid van vier tot vijf pond: hoe hoger het getal, hoe steviger het slaapoppervlak.

4. Welke andere matrasmaterialen zijn goed voor allergieën?

Kinderen met allergieën kunnen baat hebben bij synthetische matrassen, omdat hun vezels minder snel bacteriën en mijten aantrekken, hoewel dezelfde effecten kunnen worden verkregen met natuurlijke latex, katoen, zuivere wol of zijde – deze zijn van nature hypoallergeen, dus als uw bed deze niet bevat, denk er dan over na om deze in de toekomst te gebruiken.

Dat wil niet zeggen dat open en pocketveringmatrassen een no-no zijn voor kinderen met allergieën – antibacteriële, hypoallergene matrasbeschermers kunnen de symptomen ook tegengaan.

5. Mijn kind plast in bed, wat moet ik doen?

Als uw kind in bed plast, helpt de aankoop van een matrasbeschermer en wasbare onderleggers de matras eronder te beschermen en ervoor te zorgen dat uw kind de matras kan blijven gebruiken als het uit die fase is gegroeid.

6. Welk type matras past bij mijn kind?

Bij het kiezen van een matras voor een jong kind moet u met allerlei zaken rekening houden, van hoe stevig het is tot of het helpt bij bepaalde problemen van uw kind, zoals bedplassen of allergieën. De type hangt ook af van het soort bed, welke u zal aanschaffen voor uw kind. De meeste ouders kiezen voor een peuterbed met lade zodat zij ook genoeg ruimte hebben om spullen op te bergen.

7. Wat is de beste matras voor een driejarige?

De beste matras voor een 3-jarige is een topmatras 90×200. Door hun hypoallergene eigenschappen worden insecten en stof er niet door aangetrokken en het schuim is niet leuk om op te springen, wat betekent dat ze de matras niet zullen afbreken door erop te springen!

8. Maakt het type bedombouw uit?

Als u voor baby’s of peuters koopt, vereisen deze bedframes kleinere matrassen dan gewoonlijk. Aangezien kinderen van deze leeftijd zo snel groeien, is het vaak verstandiger – vooral uit kostenoogpunt – om deze varianten helemaal over te slaan en voor een eenpersoonsbed te gaan. Een peuterbed met lade is een perfecte bed voor kideren van deze leeftijd. Deze bedframe zorgt ook ervoor dat de speelgoed van de kinderen netjes opgebergd worden onder het bed.

De meeste matrassen hebben een levensduur van ongeveer tien jaar, dus door de matras regelmatig om de zes maanden om te draaien, krijg je de meest rustgevende nachten voor je geld en kun je ze vervangen als ze de dubbele cijfers bereiken.

9. Zijn er grote kostenverschillen?

Er zijn ook enkele prijsverschillen tussen de verschillende soorten matrassen – een heel belangrijk gegeven, als je bedenkt hoe snel kinderen groeien.

Aan de duurste kant van de schaal staan pocketvering- en latexmatrassen. De prijzen worden voornamelijk bepaald door het aantal veren van de pocketmatras en of de latex al dan niet natuurlijk is.

Het middelste matras is traagschuim, dat synthetisch maar zeer comfortabel is, terwijl de goedkoopste opties open spiraal- en futonmatrassen zijn. Deze laatste twee zijn goedkoop, maar niet bijzonder duurzaam en soms oncomfortabel.

Een matras kopen voor uw kind is geen snelle beslissing, maar we hopen dat deze gids u helpt het juiste te kopen voor u en uw kinderen.

10. Welke hardheid van een matras is het beste voor een kind?

Medium-firm wordt algemeen beschouwd als de beste hardheid voor kinderen. Deze biedt een goede ondersteuning, terwijl het kind toch kan bewegen en ’s nachts van houding kan veranderen. Koop een matras bij Perfecthomeshop voor de beste hardheid voor uw kind.

kinderbed