Ambiejans
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van waspoeder gebruiken

Schoon wasresultaat met witte waspoeder van Klok

Er zijn tegenwoordig net zoveel waspoeders als dat er chocoladesmaken zijn te vinden in de supermarkt. De keuze is groot en waar vroeger voornamelijk A-merken in de schappen stonden zoals Ariel, Persil, Omo of Robijn en enkele B-merken, vinden consumenten nu ook steeds vaker huismerken van de supermarkten in de schappen die verrassend genoeg ook prima presteren. Naast de traditionele waspoeders en vloeibaar wasmiddelen zijn er ook steeds meer aanbieders van ecologische neutrale waspoeders. Klok waspoeder wit is wellicht de meest bekende van allemaal gezien de historie van het merk. Onder kenners is Klok inmiddels een begrip op het gebied van ecologisch en bewust wassen. Ook komt het ieder jaar weer als één van de betere ecologische waspoeders uit de test.

Soorten wasproducten die in de wasmachine kunnen

Witwasmiddelen komen tegenwoordig in veel meer varianten dan alleen poeder. We hebben namelijk vloeibaar, parels, gelcapsules, pods, tabs en wascapsules. Deze zijn bedacht en gemaakt ter vereenvoudiging van het wassen en het niet meer hoeven te bepalen van de juiste dosis wasmiddel. Handig bijkomstigheid is dat je handen niet meer vies worden. Deze varianten zijn er vaak ook nog voor de witte was en gekleurde was. Goed om te weten is dat witwasmiddelen geschikt zijn voor de witte was en voor de gekleurde was, maar witwas producten bevatten witmiddelen die de witte was witter doen lijken dan het echt lijkt. Dus voor écht wit is bijvoorbeeld Klok wasmiddel wit een prima keuze!

Wasmiddel poeder

Hardnekkige kleurvlekken in kleding kunnen beter verwijderd worden met waspoeder. In waspoeder zit speciaal bleekmiddel om kleurstoffen te breken zodoende de vlek te verwijderen. Het doodt bacteriën en zorgt dus voor die witte stralende was. Te sterke witte waspoeders kunnen echter teveel bleek bevatten waardoor kleuren kunnen vervagen. Tot slot kunnen ze zeepresten achterlaten in de wasmachine of wasgoed, omdat poeder minder goed oplost in water.

Vloeibaar witwasmiddel

Vloeibaar wasmiddelen zijn de laatste jaren erg in trek. Het voordeel is dat vloeibare wasmiddelen een krachtige werking bieden bij lage temperaturen en dat is natuurlijk weer goed voor het milieu. Ook lost vloeibaar wasmiddel kleur en wit veel beter op in water en dat leidt tot minder zeepresten in de trommel en kleding. Het behoud de kleurkleding goed en is makkelijk toe te dienen in een wasbol voor een goede verspreiding van het wasmiddel.

Heet wassen met waspoeder: do or don’t?

Om de krachtige werking van waspoeders goed te benutten is wassen op een hogere temperatuur een vereiste. De waspoeders kunnen hun werk dan beter doen en de vlekken intensief reinigen voor zowel de witte als gekleurde was. Wel adviseren wij om dit niet te vaak te doen omdat waspoeders bestaan uit kleine korreltjes en dit aan de kleding ‘schuurt’ om vlekken te verwijderen. Je raadt het al dat kleuren daardoor na verloop van tijd grauwer kunnen worden. Pas daarom vooral op met donkere kleding of kleding die voor jou bijzonder waardevol is en was niet vaak te heet om de levensduur van je kleding te beschermen.

Was je echter altijd op 30 °C, dan is het een goed idee om af en toe een hete was te draaien om de eventuele niet opgeloste poeder op te laten lossen en de leidingen van de wasmachine goed schoon te spoelen. Zo voorkom je dat deze de pomp of het filter verstopt.

https://www.klok-eco.nl/