Ambiejans
Image default
Woningen

Waarom zou je kiezen voor spouwmuurisolatie en wat kost het?

Waarom zou je kiezen voor spouwmuurisolatie en wat kost het?

Wat kost isoleren spouwmuur? Als je kiest voor spouwmuurisolatie heb je waarschijnlijk veel vragen, zoals wat kost isoleren spouwmuur? Deze wijze van isoleren is een van de meest makkelijke methodes om je huis snel te isoleren. Daarbij is het vaak ook een van de goedkopere opties. Veel huizen die tegenwoordig gebouwd worden hebben dan ook al deze vorm van isolatie. Voor oudere huizen is het ook een goed idee om hiernaar te kijken. Spouwmuurisolatie zorgt namelijk voor een warmer huis. Verder ontstaat er ook een beter klimaat in je huis. Daarbij zorgt deze isolatie ook voor een lagere energierekening.

Hoeveel betaal je en hoeveel bespaar je?

Een spouwmuur is een muur die bestaat uit twee delen. Hiertussen zit een aantal centimeter ruimte en dit wordt de spouw genoemd. Die ruimte kan dan gevuld worden met isolatie materiaal. Dit is vaak alleen mogelijk met huizen die voor 1920 zijn gebouwd. Huizen die eerder gebouwd zijn hebben meestal alleen enkelsteens muren. Deze soort muren moeten anders geïsoleerd worden. Een nieuwe spouwmuurisolatie kan een paar duizend euro kosten, maar je bespaart wel maandelijk geld. Dit kan oplopen van een paar honderd tot in de duizend euro per jaar. Daarbij is het ook een optie om subsidie aan te vragen voor het isolatie proces.

Spouwmuurisolatie zo makkelijk mogelijk maken

Het is wellicht makkelijk om te denken dat je spouwmuurisolatie zelf kan aanleggen, dit is echter een slecht idee. Bij zaken zoals isolatie is het beter om het door een professional te laten uitvoeren. Gemiddeld zijn deze aannemers een dag bezig met de aanleg van de isolatie. Daarbij wordt het isolatiemateriaal van buitenaf in de spouwmuur gespoten. Er is dus ook geen rommel binnenshuis en je hoeft dus in principe niet thuis te zijn. Dit zorgt voor een fijn klimaat in huis, zonder al het gedoe. Daarbij blijft de warmte beter hangen in je huis en verbruik je minder gas.

https://www.isoselspouwmuurisolatie.nl/wat-kost-spouwmuurisolatie-per-m2