Ambiejans
Image default
Gezondheid

Wat je moet weten over het laseren van ogen

Er zijn verschillende soorten ooglaserbehandelingen en het is dan ook belangrijk om je eerst goed te laten informeren welke mogelijkheden er zijn. Het is namelijk zo dat niet elke ooglaserbehandeling voor iedereen geschikt is. In dit artikel worden verschillende soorten ooglaserbehandelingen besproken, zodat je weet welke mogelijkheden voor jou interessant kunnen zijn.

TransPRK

De TransPRK is één van de veiligste methoden van laserbehandelingen, omdat hierbij het oog niet wordt aangeraakt. Tijdens deze behandeling wordt er niet in het oog gesneden, waardoor deze behandeling vrijwel pijnloos is. Tijdens de behandeling kijk je naar een groen licht en binnen een halve minuut is de behandeling al voorbij. Je kunt direct naar huis en er is slechts een geringe kans op complicaties.

Intralasik

Een andere behandelmethode voor ooglaseren is IntraLASIK. Dit is de meest toegepaste ooglaserbehandeling wereldwijd. De laser geeft het hoornvlies een aangepaste vorm zodat het zicht wordt verbeterd. Ook deze behandeling is pijnloos en duurt niet lang. Tijdens de behandeling ben je ook hier volledig bij bewustzijn. Zoals al eerder gezegd wordt deze behandeling wereldwijd het meeste uitgevoerd.

Wavefront

In aanvulling op de ooglaserbehandelingen TransPRK en IntraLasik kun je ook kiezen voor Wavefront. Wavefront is een meetmethode die het gezichtsvermogen nog verder verbetert. Door deze methode in combinatie met één van bovengenoemde methoden worden contrasten en fijne details nog beter zichtbaar. Je kunt het zien als aanvulling van bovenstaande ooglaserbehandelingen om een nog beter resultaat te bereiken. Het is namelijk niet een opzichzelfstaande methode.

Lensimpantatie

Het kan om meerdere redenen zijn dat je niet in aanmerking komt voor bovenstaande vormen van ooglaseren. Als je sterkere afwijkingswaarden hebt is het bijvoorbeeld niet mogelijk om voor ooglaseren in aanmerking te komen. Als dit niet mogelijk is, kun je kijken of een lensimplantatie mogelijk is. Deze behandeling is namelijk wel in de meeste gevallen mogelijk. Je kunt dan voor een lensimplantatie kiezen. Deze behandeling is te vergelijken met het dragen van contactlenzen. De lens wordt dan alleen niet op je oog geplaatst, maar het wordt in je oog geplaatst. Ook deze behandeling is pijnloos en je hersteld snel van deze behandeling.

Leesbrilcorrectie

Heb je een leesbril, maar ben je altijd je bril kwijt? Dan kun je kiezen voor een leesbrilcorrectie. Hiermee hoef je je nooit meer zorgen te maken waar je de leesbril hebt gelaten. Met een leesbrilcorrectie wordt dezelfde techniek toegepast als bij de ooglaserbehandelingen, maar volgens andere berekeningen. Uiteindelijk moet de afwijkingswaarden van de leesbril worden aangepast. Een goede manier om geen leesbril meer te hebben!

In dit artikel zijn de verschillende behandelingen besproken. Wil jij meer weten over welke behandeling het best voor jou is? Neem dan eens contact op met Visus Oogkliniek. Op de website kun je ook de verschillende behandelmethoden uitgebreid doornemen en controleren of de behandeling geschikt voor je is. Of laat je door de beste oogkliniek in Nederland informeren over de mogelijkheden.