Ambiejans
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kun je met Washi Tape doen?

Washi Tape is een veelzijdig en leuk materiaal om mee te werken. Het is een decoratief tape dat oorspronkelijk uit Japan komt en gemaakt is van rijstpapier. Het tape is verkrijgbaar in vele kleuren, patronen en maten, waardoor het geschikt is voor talloze creatieve projecten.

Decoreren met Washi tape

Een van de meest populaire toepassingen van Washi Tape is decoratie. Met deze tape kun je gemakkelijk foto’s, notitieboekjes, cadeaus en nog veel meer versieren. Je kunt bijvoorbeeld een saaie muur opfleuren door er een patroon mee te maken of je telefoonhoesje personaliseren met een paar stroken Washi Tape.

Washi Tape kan ook worden gebruikt voor allerlei soorten knutselprojecten. Maak bijvoorbeeld vlaggetjeslijnen voor feestjes, maak kleine labels voor mappen of gebruik het om kaarten of uitnodigingen te maken. Met Washi Tape kun je eenvoudig de randen van papier afwerken om ze er netter uit te laten zien.

 Washi tape gebruiken voor Bullet Journaling

Voor fans van bullet journaling is Washi Tape onmisbaar! Dit materiaal kan worden gebruikt om pagina’s op te fleuren, secties af te bakenen of als markering voor belangrijke data in de agenda. Met washi-tape stickers kun je snel mooie accenten toevoegen aan elke pagina in je bullet journal. Bekende merken zijn MT masking tape, en In vorm met Mieke.

Washi Tape is ook uitermate geschikt voor scrapbooking. Het kan worden gebruikt om foto’s te omlijsten, pagina’s te scheiden of tekstvakken op te fleuren. Met Washi Tape kun je eenvoudig een thema geven aan je scrapbookpagina’s.

Wat kun je er nog meer mee doen?

Met Washi Tape kun je prachtige kunstwerken maken. Maak bijvoorbeeld een collage door verschillende kleuren en patronen van tape samen te voegen, of schilder met Washi Tape door het in kleine stukjes te knippen en op een canvas te plakken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Washi Tape kan ook helpen bij het organiseren van spullen in huis. Gebruik het om dozen, mappen of lades mee te labelen, zodat je snel de juiste spullen kunt vinden. Of gebruik het om saaie kledinghangers op te vrolijken. Bij Masking-tapes in Nederland vind je een hele grote collectie. Hier kun je de decoratieve plakbandjes voordelig inkopen.