Ambiejans
Image default
Woningen

Wisselende weersomstandigheden leiden tot daklekkage

Regen, regen en nog eens regen! Het lijkt de afgelopen dagen wel herfst en dat terwijl de zomer vorige maand is aangebroken. Regenjassen worden massaal weer uit de kast getrokken en niemand gaat meer op pad zonder een paraplu in de tas te stoppen. De hevige regenval zorgde op sommige plekken in het land echter ook voor flinke wateroverlast, zoals in Zuid-Limburg. De straten stonden blank door de neerslag, waardoor sommigen zelfs het water uit hun huis moesten scheppen of dweilen.

Regen en neerslag kunnen daarentegen ook op andere manieren schade veroorzaken, namelijk in de vorm van lekkage dak. Wisselende weersomstandigheden zijn dé oorzaak voor een lek in het dak, omdat de temperatuurwisselingen ervoor kunnen zorgden dat het dak ‘beweegt’. Dakpannen op oude huizen zijn echter vast gecement, waardoor de dakpannen geen spelingsruimte hebben en mogelijk kunnen scheuren als gevolg van de temperatuurschommelingen.

Woon jij ook in zo’n oud huis? De kans op daklekkage is dan aanzienlijk groter dan in nieuwbouwwoningen. Desondanks kan ook in deze woningen daklekkage optreden, omdat er bijvoorbeeld een dakpan verplaatst is door stevige windstoten of omdat het water een weg heeft gevonden om binnen te dringen. De expertise en ervaring van een expert op het gebied van dakbeheer is in dit geval dan ook noodzakelijk, zodat de waterschade beperkt kan blijven. Dakbeheer Hermans schiet daarom graag te hulp!

Dakbeheer Hermans is specialist op het gebied van daklekkages, dakrenovaties, dakreparaties en allerlei andere zaken die betrekking hebben op dakbeheer. De dakdekkers zullen echter nooit te werk gaan zonder het probleem in kaart gebracht te hebben. Zo zal er in het geval van daklekkage eerst een grondige inspectie gedaan worden, waarna we met professionele apparatuur de lekkage zullen repareren. Op die manier verzekeren wij jou van vakmanschap en kwaliteit. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op onze website!

https://www.dakbeheerhermans.nl/