Ambiejans
Image default
Woningen

Woning renoveren? Kies de juiste lening

appartement te huur

Elke Belg droomt van zijn eigen plek, en zodra die droom uitkomt, begint hij of zij ooit met de renovatie. Omdat werkelijkheid en droom hier en daar nog steeds anders zijn. Je huis heeft betere isolatie nodig, de badkamer is te klein, de keuken is verouderd of de ramen zijn aan vervanging toe … het is tijd voor een huisrenovatie. Maar hoe bereken je de kosten en met welke leningen kun je deze renovatieprojecten financieren?

Wil je met een lening de verbouwingskosten betalen, dan heb je eerst een verbouwingslening nodig, maar je kunt ook een deel van de hypotheek opnemen, of zelfs een nieuwe woonlening aanvragen.

Hoeveel kosten uw renovatie- of verbouwingswerkzaamheden? Dit hangt natuurlijk grotendeels af van de beginsituatie en wat je wilt veranderen. Is er een plaats om te verwijderen of te schilderen? Dan kun je overwegen om zelf iets te gaan doen. Onthoud dat professionals dit werk natuurlijk sneller zullen voltooien.

Maak een schatting van de kosten voordat u met een renovatie of verbouwing begint. En houd er rekening mee dat de meeste renovatieprojecten het vooraf bepaalde budget snel zullen overschrijden. Reserveer daarom ongeveer 5% tot 10% meer winst. Dan ben je veilig. Belangrijk is ook: als je huis ouder is dan 10 jaar hoef je alleen maar minder btw te betalen om de renovatiekosten te krijgen.

Wil je met een lening de verbouwingskost (of een deel van de verbouwingskost) betalen, dan zijn er verschillende mogelijkheden: ten eerste een verbouwingslening, maar je kunt ook een deel van de hypotheek opnemen of zelfs een nieuwe woonkrediet aanvragen. Beiden hebben hun voor- en nadelen, dus u en de bank bepalen samen wat voor u de meest geschikte oplossing is. De volgende inhoud kan u helpen.

Waarom kiezen voor de renovatielening?

Decoratieleningen zijn leningen die in termijnen worden betaald, dus hun rentetarieven zijn niet zo hoog als hypotheekleningen. Maar u hoeft geen extra kosten te betalen omdat er geen notaris bij betrokken is. Vergeleken met woningkredieten zijn garantievereisten ook minder specifiek en leen je meestal sneller geld.

Leningen op afbetaling zijn in principe vooral interessant omdat u in korte tijd een klein bedrag wilt terugbetalen.

Er zijn twee soorten leningen op afbetaling voor renovatieprojecten: klassieke projectleningen en groenleningen (voornamelijk gebruikt voor energiebesparende renovatieprojecten). Over het algemeen is de rente voor groene leningen goedkoper.

Om het uiterlijk van een renovatielening te begrijpen, kunt u eerst het terugbetalingsbedrag van de lening berekenen: maak een simulatie van de renovatielening. Zo weet u precies wat er gaat gebeuren.

Renovatieprojecten financieren met hypotheken: is het interessant?

Om een ​​huis te kopen of te bouwen, heeft u waarschijnlijk een hypotheek. Als u jarenlang heeft afgelost, kunt u overwegen om een ​​deel van het terugbetaalde kapitaal terug te krijgen om de renovatie te financieren. U hoeft alleen nieuwe voorwaarden (zoals voorwaarden) in te stellen bij uw bankagent. En u hoeft de notaris niet opnieuw te bezoeken, dus de vergoeding is beperkt tot de documentkosten.

Op deze manier uw renovatiewerken of renovatieplan betalen heeft veel voor de hand liggende voordelen. U profiteert van de lagere rente van de hypotheek en kunt de aflossingsperiode langer verlengen. Daarom moet u elke maand minder betalen.

U kunt ook aanvullende woonleningen aanvragen om de renovatiewerken te financieren. Het nadeel hiervan is dat je naast de documentvergoeding ook nog eens het notarisloon moet betalen om extra zekerheid te krijgen, en het kan even duren om het geleende geld te krijgen.

huis te koop wondelgem

https://be.propenda.com