Ambiejans
Image default
Banen en opleidingen

Tool’s en services voor het werk van een IT-recruiter

human resource technology

Wanneer u als HR in de IT-sector werkt, is het gewoon een zonde om geen nuttige uitbreidingen te gebruiken die het werk gemakkelijker maken en de productiviteit verhogen.

Het is niet eenvoudig om zeldzame specialisten te vinden, maar er is een groot aantal tools om dit proces te vergemakkelijken.

In mijn werk maak ik actief gebruik van diensten van Google en wil ik de programma’s, tools die ik persoonlijk gebruik en mijn recruiters dagelijks met jullie delen om werkprocessen te vereenvoudigen. Maar naast uitbreidingen zal ik je ook vertellen over andere vondsten met het oog op rekrutering, ik weet zeker dat je er al van hebt gehoord en ze vanuit een andere hoek kunt bekijken. 

E-Mail

WiseStamp is een informatieve en elegante e-mailhandtekening die er indrukwekkend uitziet in e-mails.

Mailtrack voor Gmail en Inbox is een extensie voor het bijhouden van e-mails in Gmail en Inbox-systemen waarmee u kunt zien of de e-mails door een kandidaat zijn gelezen of niet.

Todoist voor Gmail – verandert je inbox in een complete takenlijst die samenwerkt met het Todoist taakbeheersysteem.

Clearbit Connect is een extensie die alle gegevens van een persoon uit open bronnen haalt, wetende zijn e-mail. 

Messengers

Multi Messenger voor WhatsApp Web is een extensie die de volgende boodschappers samenbrengt: WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Telegram, Slack, HipChat, ICQ, Hangouts. Met deze extensie kunt u op één plek berichten uitwisselen van verschillende boodschappers. 

Sociale media en inhoud

Discoverly: combineert sociale informatie over een persoon via Gmail, Facebook, Twitter en LinkedIn. De plug-in maakt het mogelijk om op gemeenschappelijke vrienden te zoeken – en daardoor wordt het gemakkelijker om contact te leggen met de kandidaat.

Bitly – link shortener (hulp voor posts op sociale media)

Smmplanner is een dienst waarmee u vertraagde publicaties kunt maken op toonaangevende sociale netwerken zoals Instagram, Facebook, Twitter. Ik heb een plan gemaakt voor twee weken en ik heb geen hoofdpijn.

Joxi – schermafbeeldingen en bestanden delen (illustraties bewerken, snel links naar inhoud op sociale netwerken publiceren, enz.) 

Voor berichten op het sociale netwerk:

Crello en Canva zijn naar mijn mening de beste services voor het maken van creatieve posts, presentaties en geanimeerde afbeeldingen op sociale media. Crello heeft meer gratis sjablonen. 

Mensen zoeken

Sourcing Lab – helpt u bij het zoeken naar kandidaatprofielen op specifieke webbronnen – een functie die handig is voor recruiters die niet goed thuis zijn in Google Booleaanse zoekopdrachten.

Smart Talent – slimme zoektocht naar talent op sociale netwerken (MK / Linkdin / Fb en vele anderen)

Recruitin / X-ray – voor het vinden van kandidaten voor linkdin, google +, github, twitter, etc. (filter op positie, stad, bedrijf, etc.)

BOOL: Boolean Search Assistant – voor degenen die geen hoofdpijn willen met zoekopdrachten tijdens het zoeken, de extensie helpt u snel met de taak om te gaan.

OctoHR is een extensie gemaakt voor github-liefhebbers. Het zal helpen om via zijn account zoveel mogelijk informatie over de kandidaat te verzamelen. 

Meer tool’s voor werk

Trello is een webgebaseerde projectbeheertoepassing voor kleine teams. Ook geweldig om aan vacatures te werken, cv’s op te slaan, whiteboards te maken en andere projecten.

Basecamp is een van de meest populaire online services voor projectsamenwerking waarmee u documenten kunt delen, teamdiscussies kunt houden, takenlijsten kunt maken en opmerkingen kunt toevoegen aan taken, en e-mail kunt verzenden en ontvangen.

Notion  – de service omvat een groot aantal tools (borden, notities, documenten, tabellen, enz.), Die zeer geschikt zijn voor projectbeheer.

Evernote is een service voor het maken en opslaan van notities (tekst, hele webpagina, foto, audio)

Todoist is een webgebaseerde taakbeheerservice met een extensie voor Google Chrome.

Google Keep is een app voor notities en herinneringen.

Google Hangouts – videogesprekken, oproepen en berichten (service van Google)

ZOOM is een uitstekende service voor videogesprekken en conferenties, de betaalde versie heeft veel extra functies.

Toby – de extensie groepeert tabbladen in de browser, maakt toegang eenvoudig en gemakkelijk, waardoor veel tijd wordt bespaard en het werk in de browser overzichtelijker wordt.

Pocket – voor degenen die graag op internet surfen en leesmateriaal voor de toekomst bewaren. De extensie slaat webpagina’s, afbeeldingen, artikelen, enz.

Smallpdf – werken met pdf-bestanden, documenten converteren naar verschillende formaten.

Coggle – voor het maken van mindmaps (webextensie)

Punto Switcher online – online wijziging van tekstopmaak.

Panda 5 is een nieuwslezer waarmee u het nieuws van meerdere nieuwssites tegelijk kunt volgen. 

Allemaal geslaagde jacht, collega’s! 😉

managing people

https://www.globalrecruitment.info/