Ambiejans
Image default
Gezondheid

De 3 beste remedies tegen snurken

Heb jij last van snurken? Dan weet je hoe vervelend dit is voor jezelf én voor je partner. Helaas werken veel zogenaamde oplossingen tegen snurken lang niet voor iedereen. Daarom zetten we de beste remedies tegen snurken hieronder voor je op een rij.

1. Afvallen

Eén van de belangrijkste oorzaken van snurken is overgewicht. Als je last hebt van overgewicht, is er sprake van overtollig vet op verschillende plekken in je lichaam. Met name vet dat zich heeft opgehoopt rond de keel en nek is een risicofactor voor snurken. Dit vet zorgt namelijk voor een vernauwing van de keelholte. Hierdoor vermindert de ademhaling en ontstaat snurken. 

Afvallen zorgt ervoor dat het vet rondom de nek en keel verdwijnt en de ademhaling verbetert. Hierdor zal het snurken ook verminderen.

2. Anti snurkbeugel

Een andere zeer belangrijke oorzaak van snurken is een blokkade van de luchtweg veroorzaakt door het zachte gehemelte en de huig. Deze blokkade ontstaat als de spieren in de mond en keel ontspannen tijdens de slaap. Als dit in extreme mate gebeurt, zakt ook de onderkaak naar achteren, samen met het zachte gehemelte en de huig. Oorzaken voor extreme ontspanning kunnen zijn ouderdom, erfelijkheid, oververmoeidheid, alcoholgebruik of het gebruik van slaap- of kalmerende middelen.

De anti snurkbeugel gaat snurken door een naar achter zakkende onderkaak tegen. Het is een bitje dat de onderkaak naar voren houdt, waardoor de luchtweg geopend blijft. Zo wordt snurken voorkomen.

De werking van de anti snurkbeugel is wetenschappelijk aangetoond. Het Amerikaanse onderzoeksinstituut heeft de werking van de anti snurkbeugel onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat het middel voor ongeveer 90% van de snurkers werkt. 

Als je een anti snurkbeugel wilt kopen, koop dan het liefst een beugel die je kunt aanpassen op je gebit. Ook is het slim om te gaan voor een bedrijf dat je een niet goed, geld terug garantie geeft. Een voorbeeld van een effectieve anti snurkbeugel met vele positieve ervaringen van klanten is Mr. Anti Snurk. Deze beugel kost slechts €27,95 en je hebt een proeftijd van 7 dagen om hem uit te proberen. Kortom: baat het niet, dan schaadt het niet!

3. Neusspreider

In sommige gevallen wordt het snurken veroorzaakt door een verstopte neus. In dat geval kan een neusspreider uitkomst bieden. Een neuspreider opent de neusgaten van binnenuit en zorgt hierdoor voor een verbeterde ademhaling. De verbeterde luchtstroom voorkomt snurken en leidt daarnaast tot een diepere slaap waardoor men uitgerusten wakker wordt.