Ambiejans
Image default
Tuin en buitenleven

De voordelen van verschillende soorten bloembakken

Een bloembak heeft als voordeel dat je geen rekening hoeft te houden met de grond of het wortelen van je planten. Bloembakken voor in je tuin bestaan er in allerlei soorten en maten met allemaal hun eigen voordelen. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten bloembakken van SierbetonOnline.nl.

Bloembakken van beton

Beton heeft als voordeel dat het heel zwaar is. Hierdoor zullen je bloembakken bij harde wind nooit omwaaien. Daarnaast heeft beton, net als hout, een mooie en natuurlijke uitstraling die ideaal is voor in de tuin. Het nadeel van beton is dat je je planten vaker water bij moet geven. In tegenstelling tot andere materialen neemt beton bijna geen vocht op. Beton is wel heel duurzaam, gaat lang mee en kan gerecycled worden.

Bloembakken van hout

Hout is een ontzettend populair materiaal in tuinen, omdat het een natuurlijke uitstraling heeft. Daarnaast neemt hout veel vocht op en is het een vorstbestendig materiaal. Ideaal dus voor buiten in de tuin.

Bloembakken van natuursteen

Een bloembak van natuursteen kan gemaakt worden van marmer, graniet of basaltsteen. Deze materialen geven je tuin een moderne look. De materialen zullen geen scheuren krijgen en er zal geen verkleuring optreden. Daardoor is de levensduur van natuurstenen bloembakken erg lang.

 

Andere soorten bloembakken

Naast deze drie zijn er nog meer soorten bloembakken zoals bijvoorbeeld pylomeerbeton, wat vandalismebestendig is doordat ze sterker zijn dan alle andere soorten bloembakken. Daarnaast kun je zelfs bloembakken krijgen die LED verlichting hebben. Daarnaast kan de vorm van een bak veel doen voor de uitstraling van je tuin. Zo zorgen hoge bloembakken ervoor dat een kleine tuin er groter uitziet. Voor alle soorten bloembakken en meer handige tips kun je kijken op SierbetonOnline.nl.