Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je een matras voor je kinderen?

Het vinden van de juiste matras voor uw kinderen is misschien niet zo eenvoudig als u zich had voorgesteld. Kinderen zijn ook allemaal verschillend en ze hebben verschillende slaapgewoonten. Bovendien moet je rekening houden met veel kenmerken. Te beginnen met de materialen, het soort ondersteuning dat de matras biedt, de prijs. En ga zo maar door.

 

Met zoveel verschillende keuzes en zoveel factoren om te overwegen, kan het vinden van goede kindermatrassen overweldigend worden. Daarom heb ik besloten om je een handje te helpen en je alle mogelijkheden te laten zien die je hebt. Op deze manier heb je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

 

14 tips bij het kopen van een kindermatras

Hoewel het hebben van een goede nachtrust belangrijk is voor iedereen, is de waarheid dat het nog belangrijker is voor kinderen. Volgens een studie kan het gebrek aan slaap of de slaapkwaliteit het leven van uw kind in vele opzichten beïnvloeden. Het kan beginnen met meer moeite hebben om zich te concentreren op school, slecht sociaal zijn, zich slecht gedragen, of zelfs tekenen van ADHD beginnen te vertonen.

U wilt er dus zeker van zijn dat u de beste kindermatras kunt kiezen, zodat ze elke nacht goed kunnen slapen.

Hieronder hebben we 14 aandachtspunten voor het kopen van een nieuw matras voor je kinderen.

1. Dichtheid van de matras

Als je op zoek bent naar de beste matras voor je kinderen, geldt: hoe dichter de matras, hoe beter. U kunt de dichtheid van een matras testen met de stevigheid. Het laatste wat u wilt is dat de matras begint door te zakken en af te breken. Een van de beste tests die u kunt doen om de dichtheid van de matras te controleren, is uw handen tegen elkaar te drukken aan de zijkanten van de matras. Als u het gemakkelijk kunt indrukken, is het niet dicht genoeg en zal het niet lang meegaan.

 

2. Binnenveringsmatras

Een van de belangrijkste voordelen van een binnenveringsmatras is dat ze langer meegaan dan schuim. En de enige reden daarvoor is het feit dat ze stalen veren bevatten. Het belangrijkste doel van het gebruik van deze veren is ervoor te zorgen dat de matras in staat is om de druk te ondersteunen na verloop van tijd. U moet dus op zoek naar een matras met ten minste 150 veren. Hoe lager het aantal veren, hoe minder lang de matras meegaat.

 

3. Waterdicht

Wanneer u op zoek bent naar een matras voor uw kinderen, moet u er zeker van zijn dat het matras waterdicht is. U weet toch hoe baby’s en kinderen zijn. Als ze nog baby’s zijn, kunt u rekenen op plassen, poepen, flessen morsen en zelfs overgeven. En als ze wat ouder worden, zullen de problemen niet zomaar van de ene op de andere dag verdwijnen. Zorg er dus voor dat de matras die je koopt waterdicht is of koop in ieder geval een waterdichte hoes om de matras te beschermen.

 

Naast een waterdichte matras kunt u ook overwegen waterdichte matrasbeschermers te gebruiken. Voor meer informatie, bekijk dit artikel over waarom heb ik een matrasbeschermer nodig.

 

4. Wasbaar

Matrassen hebben de neiging om huisstofmijt op te hopen, wat een probleem kan zijn voor alle kinderen, vooral degenen die lijden aan allergieën. Dus, moet u ervoor zorgen dat de matras die u koopt, is wasbaar.

 

5. Eco/Groene Materialen

Eén ding is zeker: we houden van onze kinderen en we willen dat ze veilig zijn, ongeacht of ze wakker zijn of slapen. Dus, moet u zeker overwegen de aankoop van een eco / groene matras. Dit soort matrassen bevat geen schadelijke chemicaliën zoals polyurethaan, VOC’s, ftalaten, vlamvertragers, of andere dampen of zware metalen. De beste manier om te garanderen dat u een ecologisch/groen matras voor uw kinderen koopt, is door te zoeken naar de certificering.

 

6. Chemisch

Veel matrassen die beschikbaar zijn in de markt bevatten een soort van chemische stoffen. Maar u weet hoe ze de gezondheid van uw kinderen kunnen beïnvloeden en u wilt ze vermijden. Dus, zoals we hierboven al zeiden, kijk uit naar de CertiPUR certificering op de matras.

 

7. Gas-lucht

Wanneer u een matras thuis krijgt, zult u een vreemde geur opmerken wanneer u het uitpakt. Dit wordt de “ontgassen” genoemd. Deze geur en de intensiteit ervan variëren naargelang het materiaal waarvan de matras is gemaakt. Toch, ongeacht het materiaal dat u kiest, moet u ervoor zorgen dat u een goede ventilatie in de kamer hebt voordat u de matras uitpakt. Dit voorkomt mogelijke hoofdpijn. Hoewel het vrijkomen van gassen niet schadelijk is, kunt u er wel last van hebben. Laat de matras dus een paar dagen in die kamer liggen tot de geur is verdwenen.

 

8. Stevige matras

De hardheid van de matras die u voor uw kinderen koopt, hangt uiteindelijk af van hun leeftijd. Maar de waarheid is dat de meeste matrassen voor kinderen een gemiddelde hardheid hebben die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Maar als u van mening bent dat de matras nog steeds niet stevig genoeg is, kunt u ook overwegen een matras topper te kopen om u te helpen de stevigheid aan te passen.

 

9. Matras Topper

Kinderen groeien snel en als je merkt dat ze al veel aankomen sinds je de matras hebt gekocht. Hoewel dit een signaal is dat ze groeien, kan dit betekenen dat het matras niet langer goed voor ze is. Het zal immers niet stevig genoeg zijn voor hun nieuwe gewicht. In plaats van een nieuw matras te kopen, kunt u dus ook een matrastopper kopen waarmee u de stevigheid van het matras kunt aanpassen aan het nieuwe gewicht van uw kind.

10. Veiligheid voor kinderen

Als u een nieuwe matras voor uw kinderen wilt kopen, moet u er rekening mee houden dat ze geen zijsteunen meer hebben zoals vroeger op hun wiegjes. Dus, om ze veilig te laten slapen, moet u de veerkracht van de matras controleren. Gewoon voorkomen dat matrassen die te veerkrachtig en hoog zijn uw kinderen per ongeluk van hun bedje kunnen worden gestuiterd en zichzelf pijn doen.

11. Slaaphouding

Je hebt al gehoord dat een goed matras stevig moet zijn om je houding te verbeteren. Maar tijden veranderen en men gaat er nu van uit dat het beter is om een zachte vulling te hebben omdat dit uw ruggengraat kan helpen zijn natuurlijke kromming te behouden. Als u echter op zoek bent naar een matras voor uw baby, wilt u dat het stevig is, zodat hij niet per ongeluk stikt. Maar, jonge kinderen kunnen een gewoon bed gebruiken en kunnen zelfs dunne traagschuimmatrassen gebruiken.

 

12. Denk aan de toekomst

Een matras kopen is niet iets wat je elke dag of zelfs elk jaar doet. Een goed matras kan heel lang meegaan. Je wilt er dus zeker van zijn dat je er een koopt die duurzaam genoeg is om mee te gaan vanaf het peuterbed tot aan de pubertijd.

 

13. Het uithoudingsvermogen van de materialen

Terwijl u alle aandacht in de wereld aan uw kinderen en hun matrassen kunt besteden, zijn er kinderen die graag hun matras stukmaken. Hetzij van het springen, morsende vloeistoffen, of een andere reden. Kies dus een matras die tegen een stootje kan.

 

14. Reinigen

Hoewel alle nieuwe matrassen moeten worden behandeld voor huisstofmijt voordat ze worden verkocht (het is wettelijk verplicht), is de realiteit dat huisstofmijt zich vroeg of laat zal ontwikkelen. Maar door de matras schoon te houden, voorkomt u dat ze zich ontwikkelen. Met dit in gedachten moet u overwegen de lakens wekelijks te reinigen en de hoes gedurende ongeveer 2 uur te luchten.

 

Wilt u meer informatie over kindermatrassen neem dan gerust een kijkje op de website van slaaponline.nl.