Ambiejans
Image default
Energie

Wanneer moet u uw huis opnieuw bekabelen?

Als het gaat om het renoveren van uw oude huis, mag u niet over het hoofd zien de bedrading die moet worden gedaan door professionele elektriciens van elektricienamersfoort.nl. Vijf decennia geleden werden er minder elektronica en apparaten gebruikt. Er waren geen home-entertainment centra, alleen ouderwetse televisie. Er waren geen telefoons, laptops of tablets om op te laden. De oude plug-in vaste telefoons gebruikten helemaal geen elektriciteit. Er waren geen spelsystemen etc. Denk maar aan alle dingen die je de hele tijd in huis hebt aangesloten. Dit is dus het juiste moment om te overwegen om uw huis opnieuw te bedraden. Laten we nu eens kijken naar enkele van de redenen waarom u uw huis opnieuw moet bedraden.

Aluminium bedrading en onvoldoende stekkers en schakelaars

Als uw huis in de jaren 70 is gebouwd. Merk op dat in deze periode ongeveer twee miljoen huizen werden bedraad met aluminium bedrading. Het is echter gebleken dat aluminium bedrading een nog groter risico op een woningbrand oplevert. Controleer de bouwdatum van uw huis; als het binnen deze periode valt, moet het bellen van een elektricien om een ​​inspectie uit te voeren bovenaan uw prioriteitenlijst staan. Oudere huizen werden gebouwd om aan de elektrische behoeften van die tijd te voldoen. Hebben uw slaapkamers maar één of twee stopcontacten? Zijn de stopcontacten voor twee polige stekkers, in plaats van moderne driepolige stekkers? Zijn de lichtschakelaars rond in plaats van vierkant of omgekeerd? Dit zijn allemaal indicaties dat het tijd is om uw huis opnieuw te bekabelen.

Flikkerende lichten en defecte stopcontacten

Flikkerend licht en defecte stopcontacten zijn andere redenen om uw huis bedrading te doen. Als je lampen hebt die altijd flikkeren, kan dit een teken zijn van losse bedrading. Een flikkerend licht is niet alleen vervelend, maar het wordt ook beschouwd als een teken van ernstige problemen met de elektrische bedrading. De bedrading in stopcontacten kan soms worden kortgesloten. Dit veroorzaakt vaak zwarte vlekken op het zichtbare gedeelte van de stekker. Andere keren ruikt u misschien iets dat brandt, maar ziet u geen sporen of rook. Dit kan een teken zijn dat de bedrading in de muur kortsluiting maakt. Een van deze voorwaarden vereist een noodoproep naar een elektricien.