Ambiejans
Image default
Dieren

Hoe kom je van een spreeuw af?

De spreeuw is een soort die invasief is geworden in de Verenigde Staten. Elk jaar veroorzaakt het €800 miljoen aan schade aan gewassen. Spreeuwen reizen in grote zwermen en kunnen verstoringen veroorzaken op openbare plaatsen zoals watertorens en maïsvelden, zelfs als er weinig mensen in de buurt zijn. Ze zijn ook agressief tegen andere vogels (voordelig als je graag meeuwen verjagen dak) en kunnen ze uit de regio verdrijven.

Spreeuwen kunnen ook ziekten bij zich dragen die schadelijk zijn voor mensen en andere dieren. Veel spreeuwen kunnen veelvoorkomende ziekten dragen, zoals chlamydiose, mycoplasmose, salmonellose en trichomoniasis – die allemaal van dier op mens kunnen overspringen.

Je wilt niet dat spreeuwen je gewassen verpesten en ziekten verspreiden. Dus, hoe kom je van spreeuwen af?

  1. Er kunnen een paar methoden worden gebruikt om van spreeuwen af te komen. Een optie is vogelgaas. In de getroffen gebieden kunnen vogelnetten van een halve inch tot drie kwart inch worden geïnstalleerd. Dit zal voorkomen dat spreeuwen bepaalde gebieden binnendringen en gewasgebieden beschermen tegen vogels.

  2. Een andere optie zijn vogelaren. Vogelspikes kunnen worden geïnstalleerd om te voorkomen dat spreeuwen zich op richels verzamelen en om te voorkomen dat ze samen op uw terrein gaan slapen. Geëlektrificeerde sporen op getroffen gebieden zijn een andere optie in dezelfde lijn. Als spreeuwen landen op een oppervlak met geëlektrificeerde sporen, krijgen ze een kleine, niet-dodelijke schok en vliegen ze weg van het oppervlak.

  3. Een derde optie zijn onschadelijke chemische bestrijdingsmiddelen. Methylanthranilaat is een chemische stof voor druivensmaak die ook werkt als een vogelafweermiddel. Het gebruik van deze chemische stof schrikt spreeuwen af. Er zijn ook vogelbestendige gels die je op richels kunt plaatsen die vogels ervan weerhouden om op richels te landen.

Meerdere effectieve manieren

Er zijn ook methoden om de spreeuwen weg te jagen. Dit kan op een aantal verschillende manieren worden bereikt. U kunt visuele apparaten zoals vogelverschrikkers of nephaviken gebruiken om spreeuwen van locaties op uw terrein af te schrikken. Deze gaan echter niet eeuwig mee en moeten om de paar dagen worden verplaatst, anders zullen de spreeuwen wennen aan de lokvogel.

Een andere manier om spreeuwen weg te jagen is door een geluidsapparaat te gebruiken om ze van gebouwen of gewassen. Er zijn apparaten die ultrasone frequenties kunnen uitzenden die alleen vogels kunnen horen om ze af te schrikken, of er zijn andere apparaten die het geluid van spreeuwroofdieren kunnen uitzenden.

Onder deze methoden zijn netten of chemische afweermiddelen over het algemeen de beste vogels afschrikmiddelen voor spreeuwen. Vogelspikes kunnen ook werken, maar om van spreeuwen af te komen, heb je veel spikes nodig, wat duur kan worden. AviAway heeft in zijn tientallen jaren ervaring gemerkt dat methoden om vogels te laten schrikken, zoals vogelverschrikkers of geluidsapparaten, over het algemeen het minst effectief zijn.

Het maakt niet uit welke methode je kiest, het is essentieel om consistent te zijn in je inspanningen. Spreeuwen zullen snel leren of er geen gevaar is en terugkeren naar het gebied.

Spreeuwen zijn hinderlijk en kunnen veel schade aanrichten. Door een van deze methoden te gebruiken, kunt u ze kwijtraken en uw eigendom beschermen.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelpinnen/dakgootborstel/