Ambiejans
Image default
Auto's en Motoren

Chiptuning Den Haag

Hoeveel PK’s kun je winnen met Chip tuning?

Dit is afhankelijk van de auto en tuning, maar in de meeste niet-aanzuigende auto’s is 10-15% zeker mogelijk. Het hangt ook af van het originele deuntje van de fabrikant. De genoemde OM646 van Mercedes geeft na chiptuning meestal zo’n 190 pk. Als je nu begint met de versie met 170 pk, dan is dit een mooie stijging van 20 pk. Als je begint met de versie met 136 pk, krijg je zo’n 54 pk meer, wat een zeer gezonde hobbel is voor een 10-15 jaar oude I4-diesel.

Kunt u meer vermogen en een lager brandstofverbruik hebben?

Dit is iets waar de meeste tuners over opscheppen, maar het is nogal contra-intuïtief, vooral nu je weet dat een toename van het vermogen ook een toename van de hoeveelheid brandstof betekent.

Vaak is het echter wel waar. Afgezien van alleen het verhogen van het topvermogen, verbetert chiptuning onvermijdelijk ook het koppel. Beide zorgen er samen voor dat je eerder kunt opschakelen en dezelfde snelheid kunt behouden met minder gas en in een hogere versnelling. Dit verlaagt juist het brandstofverbruik, omdat de auto minder inspanning vraagt ​​voor hetzelfde resultaat.

Als je nieuw verworven boost je echter aanspoort om het pedaal tegen het metaal te drukken, zal je verbruik onvermijdelijk toenemen. Bij Chiptuning Den Haag weten ze er alles van.

We hopen u met dit artikel een beter inzicht te hebben gegeven in de mogelijkheden van tuning en de mogelijke veiligheid ervan. Er is nog veel meer te zeggen, maar dit zou genoeg moeten zijn om je wat basisinformatie te geven en het idee weg te nemen dat tuning onvermijdelijk een slecht idee is, of dat het in een bac kan worden gedaan. 

Ook je auto willen chiptunen? Maak vandaag nog een afspraak bij Tuning Center!

https://tuning-center.nl