Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

Juridisch advies van en door een professional

 

Je neemt elke dag wel een beslissingen, vaak genoeg zitten daar ook juridisch getinte vragen tussen. Je zou in een situatie kunnen belanden waarbij het nodig is een jurist in te schakelen voor advies.Juridisch advies wordt gegeven door een professional over een bepaalde situatie waar jij op dat moment mee te maken hebt. Het doel hiervan is dat een traject niet langer in behandeling wordt genomen dan dat daadwerkelijk nodig is.

Waar kan je juridisch advies over het algemeen krijgen?

In eerste instantie kan je voor juridisch advies terecht bij het juridisch loket. Situaties kunnen erg uiteen lopen van hoge schulden tot burenruzie en het verliezen van je baan. Door heel Nederland vind je juridische specialisten, maar ook op advocaten kantoren. Het mooiste zou zijn als je verbonden bent aan een grote verzekeraar, de kans is dan zeer groot dat zij een juridische afdeling tot hebben waar je terecht kunt. 

Wie mag jou juridisch advies geven?

De benaming ‘juridisch adviseur’ is in principe geen term ter bescherming van de functie. Iedereen zou je advies mogen geven en het gebruiken als term voor zijn of haar beroep. Kijk daarom goed hoe zwaar jouw zaak weegt tot het overwegen van juridisch advies. Als jouw zaak dusdanig zwaar beladen is, dan is het handig om altijd vooronderzoek te doen in de vooropleiding van de persoon waar je advies aan zou willen vragen. Je zou ook kunnen doorvragen bij specifieke problemen. Dit is ook gelijk een test om te checken hoe serieus een jurist jouw vraagstuk in behandeling neemt. 

Voordeel van juridisch advies

Het mooie van juridisch advies is dat er vaak genoeg in eerste instantie wordt gekeken naar oplossingen buiten de rechtszaal om. Een zitting brengt vele stress momenten met zich mee en is erg tijdrovend. Daarbij heb je vaak een advocaat nodig waarbij de kosten hoog kunnen oplopen.