Ambiejans
Image default
Zakelijke dienstverlening

Planmatig onderhoud in één overzicht

Een museum, parkeergarage of appartementencomplex wordt dagelijks aangetast door diverse weersomstandigheden. Het is dan ook niet verrassend dat deze gebouwen geregeld onderhevig zijn aan onderhoud: de ramen moeten gelapt worden, het intercomsysteem is aan vervanging toe of de geplaatste zonnepanelen lijken niet meer evenveel rendement op te leveren als voorheen. Hoewel sommige onderhoudsbeurten niet te plannen vallen en in de categorie ‘spoedklussen’ geplaatst moeten worden, is veel onderhoud wel degelijk planmatig. Niet voor niets beschikken dan ook veel vastgoedeigenaren over een zogeheten meerjarenonderhoudsplanning, waaruit direct blijkt wanneer welk onderhoud plaatsvindt door welk bedrijf en tegen welke kosten. Wie echter niet beschikt over de juiste kennis en expertise zal veel moeite hebben met het zorgvuldig opstellen van zo’n MJOP, waardoor het aan te raden is om een beroep te doen op de kwaliteiten van Laan35. Wat dit precies inhoudt? Dát lees je in dit artikel!

Een MJOP op laten stellen door Laan35

Laan35 houdt zich bezig met het technisch vastgoedbeheer, waaronder het opstellen en laten uitvoeren van de MJOP valt. Deze Meerjarenbegroting toont aan welke onderhoudsbeurten in de toekomst uitgevoerd zullen worden en waarom. Laan35 zal namelijk allereerst het pand inspecteren om te achterhalen welk onderhoud noodzakelijk is en op welke termijn, zodat het gebouw te allen tijde onderhouden zal zijn. Gedurende deze inspectie worden er ook foto’s gemaakt van de huidige staat, zodat hierop geanticipeerd kan worden. Verder kan Laan35 binnen het eigen netwerk op zoek gaan naar passende uitvoerende bedrijven voor de klussen, waarmee direct de perfecte prijs-kwaliteitverhouding gegarandeerd wordt.

Aan de slag

Wil je meer weten over de werkzaamheden van Laan35 of ben je benieuwd naar hoe een MJOP eruitziet? Zie dan hier een Voorbeeld MJOP en navigeer naar de website voor meer inzicht in onze werkwijze, de mogelijkheden voor jouw pand en specialistisch advies door de experts.

https://laan35.nl/