Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

Onderhoud van pvc, laminaat en hout, dit zijn de verschillen

Bij het kiezen van een nieuwe vloer komen veel dingen kijken. Een belangrijk punt om in je achterhoofd te houden, is hoeveel tijd en zin je hebt om de vloer goed te onderhouden. Als je dit namelijk niet ziet zitten, zal de vloer lang niet zo mooi blijven als een goed onderhouden vloer. Door de jaren heen zullen er dingen op de vloer vallen en met vieze voeten over de vloer worden gelopen. Door dit snel op te ruimen voorkom je dat deze vlekken diep in de vloer trekken en blijvend worden. Hier zijn de verschillen in onderhoud van een pvc-vloer, laminaat en een houten vloer.

Zo onderhoud je een pvc-vloer

Pvc-vloeren hebben een beschermende toplaag en zijn hierdoor zeer onderhoudsvriendelijk. Als je deze vloer regelmatig stofzuigt en dweilt met water, zal de vloer lang goed blijven. Let wel op dat je vuil en vlekken direct verwijderd zodat deze geen kans hebben om in de vloer te trekken. Gebruik ook maar een heel klein beetje zeep en weinig water als je de vloer dweilt. Dit voorkomt dat de beschermlaag wordt aangetast en vuil in de toekomst makkelijker gaat intrekken.

Zo onderhoud je een laminaat vloer

Onderhoud van een laminaat vloer lijkt erg op het onderhouden van een pvc-vloer. Waar je bij een laminaat vloer nog op moet letten is dat je geen scherpe of zware objecten direct op de vloer zet. Dit zorgt voor doffe vlekken. Zorg er daarom voor dat er altijd een bescherming tussen zit. Trek ook je naaldhakken uit voordat je een laminaatvloer op loopt, deze kunnen de vloer ook schaden.

Zo onderhoud je een houten vloer

De houten vloer wordt in de fabriek al behandeld, maar heeft nog een behandeling nodig als deze gelegd is. Hierdoor sluit je alle openingen af. De olie dringt door in de poriën en biedt goede bescherming tegen vuil. Deze behandeling kun je bij gemiddeld gebruik het beste jaarlijks herhalen. Een houten vloer moet je verder vooral grondig stofzuigen, doe dit ook voordat je de vloer oliet of dweilt. Het is handig om bij de deur een deurmat neer te leggen om schade te voorkomen waar het meeste vuil binnenkomt.

Dit zijn dus de verschillen

Pvc-vloeren en laminaatvloeren zijn dus het makkelijkste qua onderhoud. Je kunt met een klein beetje allesreiniger en water de vloer reinigen. Het grote verschil met hout is dat je een houten vloer, afhankelijk van gebruikt, periodiek moet oliën. Je kunt een kijkje nemen op https://www.beboparket.nl/ voor meer informatie over deze vloersoorten en een uitgebreid assortiment van pvc-, laminaat en houten vloeren.

https://www.beboparket.nl/