Ambiejans
Image default
Aanbiedingen

Snel afvallen met hardlopen en smoothies

In dit artikel lees je meer over afvallen met smoothies en hardlopen.

Wat nu?

Dus je voedingspatroon is gezond, je hebt je sport uitgekozen en je bent aan het sporten, wat nu? Belangrijk is om gemotiveerd te blijven, je vast te blijven houden aan het schema en het schema ook steeds iets uitdagender te maken. Dan hebben we het vooral over het sportschema maar ook het voedingsschema kan zeker steeds uitdagender worden gemaakt. Onze laatste tip om ‘hoe kan ik afvallen?’ te beantwoorden. Ga niet dagelijks op de weegschaal staan om je vorderingen bij te houden, de weegschaal is niet het enige dat telt.

Afvallen met smoothies

Afvallen met smoothies is een van de beste tips die we je kunnen geven als je wilt gaan afvallen. Je hebt op onze site al kunnen lezen over afvallen met hardlopen, afvallen met krachttraining, afvallen met sportvoeding en nog veel meer en afvallen met smoothies is nog zo’n onderwerp waar we je graag meer over vertellen want het kan je heel goed helpen om gezond en snel af te vallen.

  • Afvallen met smoothies werkt echt!
  • Afvallen met smoothies
  • Gezonde aardbei smoothie

Veel producten die je helpen met afvallen kunnen erg tegenvallen, bepaalde dieetpillen bijvoorbeeld werken maar op een bepaald aantal mensen en deze kunnen ook ongezonde bijwerkingen hebben. Een geheel natuurlijke manier om af te vallen is met behulp van smoothies. Ben je een lekkerbek en eet je eigenlijk meer dan je zou moeten, eet je net te vee of net te ongezond dan raden we aan om smoothies eens te proberen. Afvallen met smoothies werkt echt, en waarom? Omdat je smoothies maakt uit magere yoghurt plus je favoriete fruit, denk hierbij aan aardbeien, kersen, framboos, banaan, kiwi, ananas, appel en nog veel meer fruitsoorten die je allemaal in je smoothie kunt doen. Maak de combinatie die jij lekker vindt, dit kan met 1 soort maar ook met meerdere soorten fruit zijn. Een van de lekkerste smoothie recepten is magere yoghurt met kersen, framboos en rode bessen. Heerlijk zoet en zuur tegelijk en erg gezond. Er zijn heel veel combinaties mogelijk en als je gebruik maakt van een blender heb je binnen een minuut een zeer lekkere en gezonde smoothie op tafel staan.

Voordeel smoothies eten

Het grote voordeel van afvallen met smoothies is dat je zonder problemen zoveel van smoothies kunt eten als je wilt, dit ook nog ontzettend lekker is, en het is daarbij heel erg gezond. Omdat smoothies vrij dik zijn is het vullend waardoor je minder ongezond eten of minder eten in totaal tot je neemt. Hierdoor wordt afvallen veel makkelijker omdat je zonder zware dieten te volgen al een stuk beter gaat eten. Dagelijks 2 tot 4 smoothies is bijvoorbeeld een mooie hoeveelheid, zo wordt je niet gek van teveel smoothies en kan je met variatie elke dag een andere smoothie drinken. Een essentieel aspect van afvallen is goed op je voeding letten en afvallen met smoothies helpt je daarbij in grote mate.

Dagelijks hardlopen

Je wilt dagelijks gaan hardlopen en meer informatie over of dit gezond is en op welke manier je dit op de beste manier kunt aanpakken? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Dagelijks hardlopen te veel van het goede?

Veel hardlopen is gezond, je blijft in conditie of je raakt in conditie en je krijgt een mooi en strak lichaam. Is het echter verstandig om dagelijks te gaan hardlopen zonder rustdagen? Wij vinden 7 dagen hardlopen per week niet het beste idee dat er is, je lichaam heeft namelijk rust nodig om te kunnen herstellen van een training, tenminste als je echt goed en stevig hebt getraind. Als je geen spierpijn hebt en dagelijks wilt ten kunt trainen kan je je afvragen of je wel hard genoeg traint. Waarschijnlijk heb je meer potentie als hardloper dan je denkt en dit komt beter tot uiting in minder maar wel zwaardere trainingen. Bekijk eens onze pagina over hardloopschema’s. Belangrijk is dat je jezelf niet overtraind, geen blessures oploopt en natuurlijk ook daadwerkelijk sterker wordt. Daarvoor kan je beter 4 keer per week als maximum aantal keer vasthouden. We begrijpen dat je misschien snel in conditie wil raken of snel wilt afvallen, maar dit kan beter op een andere manier dan 7 keer per week hardlopen. Dagelijks hardlopen, we raden het niet aan.

Toch dagelijks hardlopen?

Wil je toch dagelijks hardlopen, dan is het essentieel om snel te herstellen anders maak je je lichaam meer kapot dan sterker. Snel herstel van je spieren binnen 1 dag kan eigenlijk alleen met behulp van sportvoeding, denk aan eiwitten waardoor je snel hersteld en op zich de volgende dag weer zou kunnen hardlopen. Dat is volgens ons de beste manier. Let er ook op dat je eigenlijk nooit 100% kunt trainen elke dag en 7 keer per week. Dit hou je niet vol en op deze manier zal je uiteindelijk minder goed kunnen hardlopen (snelheid, afstand etc.) dan als je op een andere manier gaat hardlopen. Toch snel afvallen met 7 keer per week hardlopen? Fijn dat je gemotiveerd bent dat je hieraan denkt/ het zelfs uitvoert maar denk ook aan de nadelen. Ga je dit op lange termijn volhouden. We raden dagelijks hardlopen af, ook meer dan 1 keer per dag raden we af. Je kunt best op 1 dag een keer of 2 hardlopen, maar dan de volgende dag wel rust, niet weer aan de slag. Hopelijk is ons standpunt duidelijk en heb je er wat aan. Bekijk eens onze winkel pagina voor links naar webshops die eiwitten verkopen.

Hardlopen in de zomer

Hardlopen in de zomer, ook in de zomer raden we je zeker aan om te gaan hardlopen. De zomer is natuurlijk een speciale periode van het jaar waarin je ongetwijfeld vaak zult barbecueën, hier en daar een feestje zult hebben met misschien niet de gezondste snacks en vast ook hier en daar een biertje of andere minder gezonde dranken in ongezonde mate tot je neemt. Dat is allemaal natuurlijk prima, geniet zeker van het warme weer en de leukste tijd van het jaar in mijn ogen. Maar let ook op je gewicht, het is zonde om je opgebouwde conditie terug te laten vallen in de zomer. Je wilt er vast ook goed uitzien in de zomer voor alle Beach feestjes of strand bezoeken, daarom geven we je graag wat tips met betrekking tot hardlopen in de zomer.