Ambiejans
Image default
Woning en Tuin

Snel en eenvoudig je vloer laten isoleren

Wil jij graag energie besparen in je kruipruimte, maak dan gebruik van een goede vloerisolatie. Dit kan eenvoudig in een paar stappen gedaan worden en levert jou een paar voordelen op. Naast het besparen van geld op de energierekening blijft ook het vocht buiten, dat veel problemen voorkomt. Wanneer de vakman langskomt, zal hij eerst jouw vloer inspecteren, alvorens hij een plan van aanpak maakt. Wanneer de klus wordt uitgevoerd, zal er eerst een bodemfolie laag worden aangelegd, die ervoor zorgt dat vocht niet door de vloer kan komen. Daarna zullen er thermokussens worden geplaatst die de warmte zo goed mogelijk behouden in de ruimte.

Problemen bij een slechte isolatie

Als je je vloer niet goed isoleert, kan dit een aantal problemen met zich meedragen. Wanneer er vocht in de ruimte komt, leidt dit namelijk tot een aantal onaangename verassingen. Zo kunnen er schimmels op de vloer en muur komen die een nare geur met zich meebrengen en een broedplaats voor ziekten en insecten zijn. Dit zorgt er uiteraard voor dat het comfort van de ruimte zeer laag wordt. Daarnaast zal er ook veel warmte verloren gaan, wat zonde van je energierekening is. Zorg er daarom voor dat je je vloer laat isoleren als deze problematisch is.

Kosten voor een vloerisolatie

Ben je van plan je vloer te laten isoleren, dan komen er een aantal kosten kijken. Wil je een goed geïsoleerde vloer, dan is het allereerst aangeraden om dit door een vakman te laten uitvoeren. Deze brengen een aantal kosten met zich mee waar je rekening mee moet houden. Er geldt namelijk een vast tarief dat wordt berekend op het aantal vierkante meter van de vloer. Daarnaast worden natuurlijk ook de kosten berekend van de materialen die moeten worden aangeschaft om de vloer goed te kunnen isoleren. Verder kan je nog servicekosten verwachten voor de geleverde kwaliteit van de geïsoleerde vloer. Zorg er dus voor dat je hier een goede afweging in maakt.