Ambiejans
Image default
Verbouwen

Gevelschade en scheuren door storm

Als er een heftige storm in ons land is geweest, kunnen sommige huizen schade hebben opgelopen. Vaak zal er dan een mooie gevelrenovatie of een andere renovatie moet komen. Door hevige storm kunnen er scheuren in muren ontstaan. Dit maakt de woning minder veilig om in te wonen en kan er in de ergste gevallen zelfs kans op instorting zijn. Laat de scheuren en gevelschade snel repareren, om te voorkomen dat de scheuren groter worden. Door dit door specialisten te laten uitvoeren, ben je ervan verzekerd dat de woning weer veilig is om in te wonen.

Voordelen van renoveren voegen en muren

Voordat de gevel gerenoveerd kan worden, moet deze eerst goed gereinigd worden. Daarna kan het proces van renoveren beginnen. Het renoveren van de oude voegen en eventueel de buitenmuren van je huis heeft veel voordelen. Het huis ziet er meteen uit als nieuw en krijgt meteen een mooie uitstraling. Als je huis al wat ouder is, zullen de nieuwe voegen en muren ook zorgen voor een betere bescherming tegen kou en vocht. Dit is vooral een voordeel als we in de koude periode van het jaar zitten. Ook zorgt het renoveren voor een betere isolatie.

Verschillende soorten van gevelrenovatie

Er zijn veel verschillende soorten gevelrenovatie. Met behulp van een expert kan er bepaald worden welke soort renovatie het beste aansluit bij de renovatie van jouw gevel. Bij de meest voorkomende soort worden de oude voegen uitgehakt en worden deze opnieuw gevoegd. Wanneer er scheuren in de buitenmuren zijn of zelf stukken gevelsteen zijn afgebrokkeld, dan wordt er vaak gekozen om de stenen uit te hakken en deze volledig te laten vervangen door nieuwe stenen. Hiermee voorkom je verdere schade aan je muren en zorg je ervoor dat er geen vocht in de scheuren kan trekken.